Lena Kotrulja
Autori

prim. dr. sc. Lena Kotrulja

Prim.dr.sc. Lena Kotrulja, dr.med.  je specijalist dermatologije i venerologije sa subspecijalizacijom iz  dječje dermatologije, koja je zadnjih godinu dana zaposlena u Poliklinici za dermatologiju i venerologiju „DermaPlus“ u Zagrebu.

U periodu od 2000.-2014. godine bila je zaposlena u Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, gdje je dugi niz godina bila pročelnica Dnevne bolnice i voditeljica dječje dermatološke ambulante, kao i konzilijarni dermatolog u Klinici za pedijatriju KBCSM.

Kroz svoje dugogodišnje kliničko iskustvo vodila je dijagnostičku obradu i terapiju najzahtjevnijih dermatoloških bolesnika, te je bila voditeljica znanstveno-istraživačkog projekta i drugih kliničkih studija.

Aktivno je sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima,  simpozijima i znanstvenim skupovima dermatovenerologa i pedijatra s vlastitim radovima i kao pozivni predavač.

Kao kliničar s velikim iskustvom i znanjem svjesna je važnosti uključivanja roditelja  u liječenju djece sa kroničnim dermatološkim bolestima zbog čega je već dugi niz godina angažirana  i u edukativnom programu koji vodi zajedno sa svojim interdisciplinarnim stručnim timom za roditelje djece s atopijskim dermatitisom.

Članica je više udruga: Hrvatskog Dermatovenerološkog Društva (HDD), Europske Akademije Dermatovenereologije (EADV), Europskog Društva Pedijatrijske Dermatologije (ESPD),  Internacionalnog društva dermatoskopije (IDS) i Europskog Društva Dermatologije i Psihijatrije (ESDP).