Foto  Maja Jerčić
Autori

Maja Jerčić, mag. paed.

Maja Jerčić (1987.) završila je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godinama se bavi proučavanjem učenja, čitanja i razvoja čitalačkih navika, kreativnosti, motivacije, kritičkog mišljenja i utjecaja medija.

Kao odgovor na rastuće nezadovoljstvo koje djeca i mladi osjećaju prema učenju i školi, razvila je program čiji je cilj razvijanje kompetencija potrebnih za samostalno i kvalitetno učenje – Učimo učiti. Misija programa je da uvjerava, tvrdi, propagira i inzistira kako je učenje predivna, zabavna, kreativna i logična igra. U sklopu programa nastale su (i još uvijek nastaju) različite metode učenja koje olakšavaju razumijevanje sadržaja.

Osim Učimo učiti, autorica je i programa Pametno korištenje medija, čiji je cilj osvješćivanje medijskog utjecaja i razvijanje aktivne, produktivne i osviještene interakcije s medijskim sadržajima.

Autorica je jedne knjige Učimo učiti: ŠTO je kvalitetno znanje i KAKO ga stjecati i raznih članaka.

Donedavno je mislila da može svime upravljati i da je sve podložno njezinoj kontroli: organizacija, planovi, vrijeme, život, prognoza, brzina Zemljine rotacije... Zatim je dobila sina i našla se u brodolomu iz kojeg se još spašava, kormilo je izgubljeno i stvari su izmakle kontroli. No učenjem i dalje uspješno upravlja.