Eyeliner u boji – ljetni hit!

tus za oci, eye liner, sminka

Iako je mačkasti look bio apsolutni make-up hit posljednjih nekoliko sezona, za njega je bio rezerviran crni tuš ili crna olovka za oči. Vrijeme je da podignemo čar šminke zajedno s višim temperaturama.

Crni tuš pospremite u ladicu i opskrbite se električno plavom bojom, zelenom, tirkiznom i zlatnom – pravim bojama ljeta. Ako želite dodatno naglasiti svoje party raspoloženje, tušu dodajte šljokice i lažne trepavice kako bi naglasili oči.

Prvi korak je pripremiti kapke bazom za sjenilo kako se šminka ne bi rastopila i razmazala. Bazu možete pronaći u svakoj drogeriji, a isplati se uložiti u nju jer također pomaže ukloniti višak masnoće s kapaka, što je posebno bitno za osobe koje zbog ovog razloga izbjegavaju kremasta sjenila.

Za dnevni look uz tuš u boji nemojte nanijeti sjenilo ili nanesite neku neutralnu boju. Sama boja eyelinera će se isticati i neće joj biti potrebna kombinacija sa sjenilom. Naravno, šminku morate uskladiti s prilikom i odjećom: zeleni tuš nikako ne ide ruku pod ruku s poslovnim sastancima.

Ako izlazite navečer, tuš u boji možete kombinirati sa sjenilom za dramatičniji izgled: preporučujemo ljubičasto sjenilo i tirkizni tuš, ili ljetnu klasiku: smećkaste tonove sjenila sa zlatnim tušem.

Ako se odlučite za olovku, nakon baze za kapke uzduž linije trepavica nanesite lagani sloj sjenila u sličnoj boji. Olovke su kremaste teksture i lako se mogu razmazati. Sjenilo će osigurati da ostane na mjestu.

Kako nanijeti tekući tuš?

Nanošenje tuša može biti riskantno ako niste vješti u tome. Jednom rukom lagano nategnite kapak. Budite nježne, inače ćete dugogodišnjim natezanjem uzrokovati jače bore. Mali prst ruke u kojoj imate tuš naslonite na jagodičnu kost i liniju započnite od sredine gornjeg kapka prema vanjskom kutu. Kratkim potezima dugim par milimetara iscrtajte granicu s trepavicama. Većina žena griješi kada misli da tuš moraju nanijeti u jednom potezu od unutarnjeg kuta do vanjskog. Ako koristite kratke poteze, manje ćete griješiti i lakše pratiti oblik oka.

Liniju podebljajte prema vanjskom kutu. Sada možete prijeći na unutarnji kut i istom metodom iscrtati liniju. Neka ona bude jako tanka u unutarnjem kutu, podebljana prema sredini, a na kraju najdeblja. Crta će biti tanka ako kistić tuša držite okomitim na smjer iscrtavanja i samo vrškom nanosite tuš.

Tuš je tekuć, pa kada ga nanesete, morate pričekati da se osuši. U protivnom će se preslikati na kapke i razmazati.

Mačkasti izgled možete dobiti tako da izvučete gornju crtu dalje od kraja kapka i lagano zaokrenete prema gore, kao da radite duguljastu kvačicu. Ako niste sigurne gdje bi ta crta točno trebala ići, zamislite da ocrtavate donji kapak i kada dođete do ruba kapka nastavite prema gore tu imaginarnu liniju.

Osim olovke i tekućeg eyelinera, možete koristiti sjenilo – u suhoj ili mokroj varijanti. Ako namočite aplikator za sjenilo običnom vodom i nanesete sjenilo uzduž kapka, boja će biti jača i živopisnije nego kada nanesete suho sjenilo.

Ako pogriješite, namočite štapić za čišćenje ušiju u mlijeko za čišćenje i oprezno popravite štetu.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!