Greške koje će vas stajati 10 godina života

zena-sminka-njega-puder-ogledalo2

U želi da što dulje zadrže mladolik i njegovan izgled, žene će isprobati niz savjeta. No, neke bi trebale izbjegavati u širokom luku.

SjajiloLoše nanesena šminka i zanemarivanje pojedinih dijelova tijela pridonijet će još deset godina vašoj stvarnoj dobi.  Znate li koji će vas make up savjeti, odnosno greške, stajati deset godina života?

Previše pudera! Mislite da većom količinom pudera uspješno sakrivate bore? Krivo! Previše pudera samo će se skupiti u borama i istaknuti nabore na vašoj koži. Nakon nanošenja podloge i fiksiranja, obavezno odstranite višak s lica,  a to možete učiniti i običnom papirnatom maramicom koju trebate lagano prisloniti na lice.

Preskačete olovku za oči! Čak i ako više ne izlazite intenzivno kao nekada i ne smatrate da vam više treba crna olovka, potpuno izbjegavanje olovke nije dobro. Kako starite, vaše se oči spuštaju u kutovima prema dolje, pa obična olovka i malo maskare doista mogu učiniti čuda. "Odglumite" facelift tako da olovkom povućete crtu uz rub gornje trepavice i kraj malo zavijte prema gore. Uvijte trepavice i sve završite maskarom. Pripazite, ako ne koristite uvijač, a imate ravne trepavice, i one vam mogu spustiti pogled prema dolje.

BronzerNe koristite piling! Što ste stariji, potrebno je dulje vrijeme da se mrtve stanice kože uklone s lica. Rezultat: umorna i ugasla koža! Piling si možete priuštiti jednom do dva puta tjedno i pozitivne promjene vidjet ćete vrlo brzo. Koristite kupovne maske ili piling pripremite sami - u oba slučaja nećete utrošiti preveliku količinu vremena.  

Nosite pogrešnu nijansu ruža! Metalik i nijanse koje imaju efekt prelijevanja možda izgledaju dobro na pisti, ali nakon 40. godine nisu dobar izbor. Radije odaberite sjajila ili ruž koji ostavlja sjajan trag, jer takvi proizvodi tanke usne čine punijima.

Geometrijske frizure! Većina žena nakon 40. nosi slojevito ošišanu kosu – i to s razlogom. Frizure strogih rezova vizualno spuštaju oči i cijelo se lice čini starijim i opuštenim. Umjesto toga, radije se odlučite na lijepe slojeve, koji će pozornost privući na vaše jagodice.

Zanemarujete ruke! Čak i najveći ovisnici o beauty preparatima često znaju zanemariti njegu ruku. Zašto trošiti vrijeme na mladolik izgled lica, kada ruke zapravo otkrivaju pravu dob? mBarem jednom u dva tjedna priuštite rukama pravi tretman, odnosno temeljiti piling. Osim toga, ruke redovito mažite kremom ili masirajte uljima.  

RukePreviše bronzera! Iako svi želimo izgledati kao smo proveli dulji odmor ležeći na plaži,  pretjerivanje s umjetnim tenom samo pridonosi starijem izgledu. Naime žute i smeđe nijanse bronzera licu daju umoran izgled. Umjesto da cijelo lice premažete sličnim preparatom, lagano kistom nanesite malo na jagodice, čeljust i uz liniju rasta kose. Izbjegavajte bronzer na očima, nosu i ustima.D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!