Kako što brže i bolje osušiti lak za nokte?

lak za nokte

Kad ste u žurbi, zadnja stvar koju želite je da si još na kraju upropastite manikuru samo zbog toga jer vam se nokti nisu osušili do kraja, naravno, jer tada cijeli trud pada u vodu. Kako biste to spriječili važno je znati nekoliko trikova koji će vam pomoći brže i bolje osušiti lak.

Izgled noktiju puno drugima govori o vama, bilo da se radi o svakodnevnim susretima, prvom dejtu ili razgovoru za posao. I iako smo i sami svjesni važnosti urednih i njegovanih noktiju, često vrijeme nije na našoj strani i naprosto nemamo vremena potrošiti sate na uređivanje noktiju. Na svu sreću postoji mnogo malih trikova koji mogu pomoći u škripcu s vremenom. Uz pomoć nekoliko pametnih savjeta možete biti sigurni da će vaša manikura biti gotova za časak i istovremeno dulje trajati.

Kad stvarate savršenu manikuru faze su veoma važne za uspjeh. Svaka faza trebala bi se odraditi s jednakom pažnjom kako biste bili sigurni u konačni rezultat. Primjerice, ako zanemarite pripremu noktiju i ako ne uklonite sve prirodne masnoće s površine nokta prije nego nanesete bazni lak, smanjujete si šansu za dugotrajnom manikurom. 

Važno je znati da je jedan od razloga radi čega laku za nokte treba toliko dugo da se osuši i zbog čega puca i trga se je zato što su slojevi naneseni predebelo i neravnomjerno. Ako si uzmete malo više vremena kako biste lak ravnomjerno razmazali po noktu, koristeći tanke slojeve – to će dati bolje rezultati i neće vas uzrujavati.

Uklonite višak laka za nokte s kistića kad ga vadite iz bočice i onda ga pažljivo nanesite. Nakon stavljanja prozirnog baznog, odnosno laka podloge, pričekajte barem jednu minutu prije nego nanesete lak za nokte. Neka podloga bude potpuno suha jer će se inače lak sušiti sporije nego inače.

Kako odabrati boju laka za nokte?

Naravno, ako želite brzinsko lakiranje uvijek se možete odlučiti za lak koji se brzo suši. Ovakvi lakovi nisu pretjerano skupi i daju brze rezultate, no imaju malu manu koja do izražaja dolazi osobito po ljeti kada ima više sunčeve svjetlosti – oni mogu promijeniti boju i postati ili žućkasti, sivkasti ili pomalo ljubičasti. Kako biste ovo izbjegli pokušajte odabrati lak koji ima UV filter.

Ako se odlučite za “običan” lak ima nekoliko stvari koje će vam pomoći brže osušiti ga. Stavite lak u frižider 15 do 20 minuta prije nego ga nansete. Isto tako i hladni zrak na fenu će pomoći brže osušiti ih.

Ako niste sigurni kako savršeno nalakirati nokte, zavirite OVDJE.

Još jedna metoda je da upotrijebite hladnu vodu. Suprotno mišljenju – lak se neće razmazati, ako pravilno upotrijebite ovu tehniku. Potrebna vam je mala posudica u koju stane dovoljno vode da možete potopiti sve nokte. Dodajte nekoliko kockica leda kako biste snizili temperaturu vode. Važno je da voda bude što hladnija. Ako želite potpuno suhi lak – umočite prste uvodu i tako ostanite dvije do tri minute.

Nemojte bočicu snažno tresti prije uporabe jer će to samo stvoriti balončiće zraka koji će ostati zapečaćeni na noktima. Ako trebate prodrmati lak i "pokrenuti ga", dovoljno je zakotrljati bočicu po stolu.

Danas su dostupni i brojni drugi proizvodi koji pomažu brže osušiti nokte. Mnoge kozmetičke tvrtke imaju sprejeve za brže sušenje laka ili kapi za sušenje laka.

I još jedna metoda je da nabavite aparat s UV svjetlom za sušenje. Ovo je najbrža metoda, i nokti mogu biti potpuno suhi i za 30 sekundi – bez obzira na to kakav lak ste koristili, koliko slojeva ste nanijeli na prirodne ili umjetne nokte. No, nisu baš jeftini, ali se dugoročno gledano ako volite uređivati nokte investicija isplati.

Ako aparat ne uspijete nabaviti negdje kod nas, pitajte u svom kozmetičkom salonu imali li tvrtka kod koje su oni nabavili slučajni aparat za kućnu upotrebu, potražite ga u inozemstvu ili naručite preko interneta. Neke od stranica koje dostavljaju u Hrvatski su : amazon.com, nailiteinc.com i getbetterlife.com.

Izvor: Žena.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!