Loše šminkanje postaruje!

sminka-make-up-lijepa-zena-2

Šminka se koristi kako bi se uljepšali, izgledali zanosnije, slađe, a naravno i mlađe. Ipak, ako se krivo koristi, make up često može postarati osobu.

Evo nekoliko grešaka koje treba izbjegavati u širokom luku!

Šminka1. Kod šminkanja sve počinje od dobre podloge, zato nemojte raditi greške odmah u startu. Debeli sloj pudera ne dolazi u obzir jer prikriva i prirodnu vlažnost vaše kože. Što se više kože vidi to je bolje.

2. Nikad ne koristite puder koji je svjetliji od vaše kože, uvijek uzmite nijansu dvije tamniji pa ćete izgledati prirodnije, a samim tim i mlađe.

3. Iako vas podočnjaci uvelike muče, nije preporučljivo stavljati debeli sloj korektora. Lagano ga razmažite ispod očiju te ostavite da se upije. Izgledat će profinjeno.

4. Puder u prahu je dobar na mjestima gdje se koža uvelike sjaji poput nosa, brade i čela. Ipak ako ga nanosite na ostali dio lica neka to bude mali sloj, jer puder u prahu ističe bore i nepravilnosti. Naročito izbjegavajte područje oko očiju.

5. Izbjegavajte nanošenje rumenila na obraze jer to ističe starenje kože. Umjesto obraza rumenilo nanesite oko jagodične kosti te izbjegavajte boju vina i cimeta.

Make-up6. Vaša prirodna boja usnica s vremenom blijedi zbog čega i ruž prije ode. Kako se to ne bi događalo obrubite usnice sa olovkom pa će duže ostati postojan.

7. Sjajni ruževi svijetlih boja također daju stariji izgled. Kako bi to izbjegli koristite prirodne nijanse ruževa ili sjajila koja daju punoću.

8. S vremenom, ako želite izgledati mlađe, a vi ipak starite nemojte stavljati maskaru na donje trepavice, već samo na gornje. Tako ćete otvoriti oči i izgledati mlađe.

9. Iako olovka na očima zna izgledati vrlo efektno s godinama ju je bolje izbjegavati jer smanjuje oči i ističe podočnjake.

10. Sjajno sjenilo sa šljokicama simbol je mladosti, ali ipak samo kad ste jako mladi. Ako ga koristite u kasnijim godinama izgledat ćete starije.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!