Mala pravila zimske njege kose!

kosa-njega-zena-zima-1

Da zimsko vrijeme i hladnoća utječu na kosu, dobro je poznata činjenica. Zato je, s promjenom godišnjih doba, potrebno prilagoditi i način njege kose.

Suhi zrak, hladnoća i sunčeve zrake podjednako su opasni za zdravu blistavu kosu.  Kako ju pravilno njegovati, kako se ne biste doveli u situaciju u kojoj je jedino rješenje – bolan posjet frizeru? 

Donosimo male savjete kako kosu zaštiti od utjecaja hladnog vremena!

  • KosaUvijek potpuno osušite kosu, prije nego izađete van. Vjetar i hladan zrak dodatno isušuju i oštećuju vlasi.
  • Kosu perite hidratantnim šamponom koji hrani i njeguje. Takvi šamponi ujedno pomažu koži da zadrži prirodna ulja. Naime, sebum koje proizvodi vlasište djeluje kao prirodna zaštita protiv vanjskih štetnih faktora.
  • Kosi barem jednom tjedno priuštite hranjivu masku. Ovakve maske danas zahtijevaju vrlo malo vremena i truda, a iznimno su učinkovite. Masku na kosi ostavite 20-ak minuta do pola sata, i nakon toga dobro isperite.
  • Masirajte vlasište kako biste održali tjeme zdravim i potaknuli cirkulaciju. Na taj se način povećavaju razina kisika i nutrijenti potrebni za zdravlje kose.
  • Redovno podrezujte kosu, jer time uklanjate ispucale i oštećene vrhove i potičete daljnji rast. Hladan zrak i vjetar kosi uzrokuju stres i dovode do ispucalih vrhova.


D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!