Med i šećer kriju tajnu lijepih usana

usne-lijepe-zubi-ruz

Bilo da se radi o nemaru ili utjecaju vjetra i hladnoće, ispucale usne djeluju neprivlačno i grubo, a mogu biti i vrlo bolne.

U ovakvim situacijama više ne pomažu ni uobičajeni balzami ili nešto starija metoda oblizivanja usana kako bi dobile malo vlažnosti. Najbolje što možete učiniti za svoje usne jest priuštiti im jedan od tri domaća i vrlo jednostavna pilinga!

UsneMedeni piling

Pomiješajte žlicu meda i žlicu praška za pecivo ( ili sode bikarbone). Smjesu nanesite na usne i ostavite nekoliko minuta, a zatim nježno istrljajte kako biste uklonili mrtvi sloj stanica. Usne isperite vodom i nanesite maslinovo ulje kako biste ih dodatno nahranili.

Slatki piling

Izmiješajte malo kristalnog šećera i nekoliko kapi vode. Nanesite smjesu na usne i blago istrljajte. Operite mlakom vodom i na usne nanesite maslinovo ulje.

Slatko-slani piling

Izmiješajte malo soli, šećera i vazelina. Nanesite na usne i istrljajte kako biste uklonili mrtvi sloj kože. Usne isperite vodom. Ovu smjesu možete nanositi dva do tri puta tjedno, ako su vam usne jako suhe i ispucale. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!