Morski specijaliteti na vašem tanjuru

morski specijaliteti, plodovi mora, riba

U ribi i drugim morskim specijalitetima ne morate nužno uživati negdje na obali. Naravno, najsvježiji plodovi se mogu dobiti upravo na moru i sigurno je užitak veći ako se jedu uz zvuk valova.

Odaberite u kojoj morskoj poslastici želite uživati danas i isprobajte jedan od naših recepata. I ne zaboravite nam javiti (na Facebooku) kako je ispao!

1. Pečeni brancin s umakom od češnjaka i badema

Kombinacija usitnjenih badema i morske ribe iznenađujuće je dobra, a u ovom receptu se bademi koriste kao baza za umak. U njega se još dodaje wasabi pasta, soja umak, limunov sok, češnjak i sezamovo ulje. Pripremite brancin po receptu Kristine Juras.

2. Zeleni rezanci sa škampima

Mnogi izbjegavaju jesti škampe jer se jedu prstima i uključuju puno mazanja. No, ovo je jedan recept u kojem se koriste već očišćeni škampi. Posebnost ovih zelenih rezanaca sa šlampima je što je tajni sastojak tartufata, koja tjestenini daje jedinstvenu aromu.

Za vas kuha Đuro Rapaić.

 

3. Fileti oslića u kaputiću od cornflakesa i badema

Ovako pripremljeni, poprženi odresci posebno su ukusni: izvana su hrskavi, a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji.

Recept donosi Nada Duhović.

4. Kapesante s pršutom i aromatičnim maslacem

Visoko cijenjena, veličanstvena školjka St. Jacques, poznata i kapesanta ili Jakobova kapica, izuzetan je profinjeni gastronomski užitak i idealan uvod u fini obrok. Odlične su u vrućim ljetnim večerima, a donosimo vam recept prema kojem su umotane u fini Drniški pršut u kombinaciji s rajčicama i u umaku od aromatiziranog maslaca. Ove elegantne i visoko vrijedne školjke jamče eleganciju koja će sigurno ostati zapamćena.

5. Svježi marinirani inćuni

Ovaj specijalitet dalmatinske kuhinje omiljen je svima! Ako niste ljubitelj već gotovih mariniranih inćuna, predlažemo da napravite vlastite! Barem ćete biti sigurni da su svježi. Možete ih zamijeniti i manjim, svježim srdelama, no u limunovom soku moraju odležati sat dulje.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!