Najbolji kućni proizvodi za lijepe i njegovane usne

lice, zena, usne, rozaceja

I usne zahtijevaju njegu: naučite održavati njihovu ljepotu i mekoću uz naših pet zanimljivih recepata za piling i balzame. Od čokolade i metvice, preko brusnica do kokosovog ulja - sigurno ćete pronaći proizvod koji vam savršeno odgovara!

1. Piling za usne od kosovog ulja
Ova pasta sadrži kokosovo ulje – česti sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda koji je bogat masnim kiselinama i antioksidansima zbog kojih njeguje i hidratizira kožu.
2. Šećerno-medeni piling za usne
Prije nego što svoje usne nahranite domaćim balzamom, morate se pobrinuti da su one besprijekorno mekane. Tu će vam pomoći piling koji će ukloniti mrtve stanice kože i osigurati bolju cirkulaciju. Samim time, usne će izgledati punije i tamnije.

 

3. Balzam s brusnicama za meke usne
Kada govorimo o brusnicama, najprije se sjetimo njihovog soka koji donosi mnoge zdravstvene dobrobiti, no ove crvene bobice mogu biti pravi adut lijepe kože. Brusnice sadrže voćne enzime koji mogu biti vrlo korisni pri uklanjanju odumrlih stanica i potiču rast novih te  daju svježiji i mladolik izgled.


4. Balzam za usne od čokolade i metvice
Čokolada i metvica odlična su kombinacija koja će njegovati vaše usne i dati im sjaj. Ipak, ako vam je ulje metvice preintenzivno ili jednostavno ne volite njegov miris, možete upotrijebiti neko drugo ulje.

 

 

5. Balzam za usne u boji
Ako želite balzamu dodati boju, uzmite ruž za usne i nožem narežite par tankih listića, kao da režete češnjak. O količini sitnih čestica koje ubacite u smjesu ovisit će intenzitet novog balzama za usne, stoga prvo dodajte malu količinu ruža, tek nekoliko milimetara smjese, a po želji dodajte više.

 

 

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!