Egipatska depilacija šećernom pastom

depilacija 3

Depilacija voskom mnogim ženama uzrokuje razne probleme kao što su bol, iritacija, alergija, rizik od opeklina, potrgane i urasle dlačice te nezadovoljavajući rezultati. Nasreću, postoji zdravija i sigurnija, ali što je najvažnije, učinkovitija metoda za odstranjivanje neželjenih dlačica.

Šećernu pastu koristile su Egipćanke, a to je prirodna metoda odstranjivanja dlačica iz korijena koja uključuje sastojke poput šećera, vode i soka od limuna.

Šećerna pasta je 100 posto prirodna, ne sadrži kemikalije, ne izaziva iritaciju kože, uklanja urasle dlačice, dlačice postaju rjeđe i rastu sporije, potrebna dužina dlačica za depilaciju je 1 do 2 mm, a smjesa se lijepi za dlaku, a ne za kožu. Nakon egipatske depilacije šećernom pastom koža je glatka i baršunasta, a učestalost depilacije smanjuje se na šest tjedana, nakon koje nema ružnih crvenih točkica.

jZa vas smo proučili prednosti depilacije šećernom pastom i usporedili je s depilacijom voskom.

1. Sastojci

Vosak se najčešće sastoji od smole i sadrži umjetna bojila, mirise, kemikalije i konzervanse, a to sve može izazvati neugodne reakcije na koži i alergije. Šećerna pasta je prirodna smjesa koja sadrži sastojke poput šećera, vode, soka od limuna te ponekad i eteričnih ulja.

2. Temperatura

Depilacija voskom podrazumijeva nanošenje toplog voska na kožu, a ukoliko je previše zagrijan, može dovesti do opeklina. Šećerna pasta nije zagrijana i ne može opeći kožu, a osim dlačica, uklanja samo odumrle stanice kože i ne postoji mogućnost da će oštetiti kožu.

3. Bol

Vosak se nanosi u smjeru rasta dlačica, ali se uklanja u suprotnom smjeru što uzrokuje bol. Šećerna pasta se uklanja u smjeru prirodnog rasta dlačica, što je manji stres za kožu, a na taj način i manje boli. Šećerna pasta može se nanijeti na cijelo područje prije nego se počinje odstranjivati, dok je vrijeme za uklanjanje dlačica voskom ograničeno i nakon svakog nanošenja odstranjuje se trakom, što većini izaziva bol i neugodu.

4. Higijena

Vosak se nanosi spatulom i često je potrebno nekoliko puta umočiti pribor u posudu što može dovesti do kontaminacije. Šećerna pasta se u obliku kuglice nanosi na čitavo područje odjednom, ne koristi se spatula i nema umakanja. Također, bakterije ne mogu preživjeti u šećernoj pasti, dok se u vosku mogu i razmnožavati.

35. Duljina dlačica

Za depilaciju šećernom pastom, dovoljno je da su dlačice duge 1 do 2 mm, dok je za depilaciju voskom potrebno čekati da narastu, što nije nimalo praktično, posebno u proljeće i ljeto. Također, nakon depilacije šećernom pastom, dlačice rastu puno sporije i rjeđe.

6. Problematična koža

Depilacija šećernom pastom moguća je i na problematičnoj koži i područjima zahvaćenima proširenim venama ili ekcemom, dok je depilacija takve kože voskom strogo zabranjena. Depilacija voskom često uzrokuje urasle dlačice, dok šećerna pasta pomaže u uklanjanju uraslih dlačica!

7. Uklanjanje

Šećerna pasta vrlo se lako uklanja običnom vodom, dok su za uklanjanje voska potrebni posebni odstranjivači, ulja i vazelin, a nakon toga koža često ostaje ljepljiva.

8. Brazilska depilacija

Depilacija šećernom pastom prikladna je za sve dijelove tijela, posebno za brazilsku depilaciju, jer je potpuno prirodna, za razliku od voska čiji sastojci često ne odgovaraju svakom tipu kože i dlačica. Šećerna pasta ne izaziva bol i neugodu pri odstranjivanju dlačica, praktičnija je, a koža ostaje glatka i baršunasta još dugo vremena nakon depilacije.

 

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!