Muči vas celulit na rukama?

Krema, tijelo

Celulit se obično razvija s godinama, no nije rijedak ni u ranijoj dobi. Radi se o nakupinama masnih stanica koje se smještaju uz samu kožu i upravo zato postaju vidljive.

Celulitu su sklonije žene, zbog specifične građe masnog tkiva. Naime, pripadnice ljepšeg spola imaju i do 30 posto više narančine kore od muškaraca.

Iako se celulit najčešće nakuplja na bedrima i trbuhu, ponekad nisu pošteđeni niti najizloženioji dijelovi tijela - ruke! Donosimo četiri savjeta kako se učinkovito i pravovremeno riješiti celulita na rukama:

Vježbanje1. Izbjegavajte hranu koja obiluje kolesterolom
i zasićenim mastima - kobasice, šunku i mesne prerađevine, pekarske proizvode, žumanjak i sladoled. Umjesto ovakvih namirnica preporuča se dobro uravnotežena prehrana s puno povrća i voća. Namirnice siromašne masnoćom pomažu u održavanju zdravlja i smanjuju pojavu celulita na rukama

2. Koristite anticelulitnu kremu ili gel kako biste spriječili nastanak narančine kore na rukama. Takvi proizvodi danas su široko dostupni i možete ih kupiti već u obližnjoj trgovini. Potražite kremu koja sadrži Retinol A, sastojak koji se nalazi i u losionima koji sprječavaju starenje, jer on izravnava neugledne grudice ispod kože. Ukoliko niste sigurni koji bi vam proizvod najbolje odgovarao, potražite savjet farmaceuta.

3. Kombinirajte kardio vježbe s vježbama osnaživanja mišića. Redoviti treninzi postupno će smanjiti celulit na vašim rukama i ostatku tijela. U dogovoru sa stručnjakom odaberite pravi oblik vježbe za vas, a svakako se savjetujte i s liječnikom, kako ne bi došlo do zdravstvenih poteškoća.

4.  Ako vam je celulit na rukama "ahilova peta", potražite savjet dermatologa o najboljim načinima uklanjanja. Gotovo svaki beauty, fitness ili spa centar nudi niz tretmana kojima se možete riješiti ili smanjiti celulit.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!