Najbolje oružje protiv bora? Hidratantna krema!

Krema, njega, lice, piling

Ako ste razbijali glavu pitanjem koji proizvod koristiti za ublažavanje bora i niste se mogli odlučiti, napokon je stigao znanstveni odgovor: za sprječavanje bora najbolja je hidratantna krema! Tako bar tvrde stručnjaci nakon prve dugotrajne studije koja je proučavala brzinu stvaranja bora.

Ustanovili su kako žene koje imaju dobro hidratiziranu kožu lica sporije razvijaju bore nego njihove vršnjakinje sa isušenom kožom lica. Ključ besprijekorne kože leži u vlazi koja je zaključana unutar kože.

Osmogodišnje britansko istraživanje pokazalo je kako će se vidljive bore prosječne 28-godišnje žene povećati 52 posto kada ona napuni 36. godinu, međutim, ako vodi brigu o vlazi svog lica i njeguje ga hidratantnom kremom sa zaštitnim faktorom od sunčevih zraka, pojava bora će se povećati za "samo" 22 posto.

"Možemo dramatično odgoditi nastanak upornih bora tako da svakodnevno štitimo kožu učinkovitom hidratantnom kremom i kremom sa zaštitnim faktorom protiv sunčevih zraka", autor istraživanja dr. Greg Hillebrand, je ponudio tajnu ženske ljepote.

Za potrebe istraživanja koje je provela kuća Olay, stručnjaci su pratili 122 djevojčice, djevojke i žene, stare između deset i 72 godine. Fotografirali su ih s neutralnim izrazom lica, te sa osmijehom kako bi analizom mogu li ustanoviti jesu li se bore nastale ekspresijom lica povećale i postale trajne. Ispitanicama je također izmjerena razina hidratacije kože. Postupak je ponovljen osam godina poslije, a stručnjaci su usporedili rezultate.

Hidratantna krema funkcionira tako što zaključava vlagu u koži, a stanice su hidratizirane. Kožna barijera je odgovorna za zadržavanje vlage, ona pomaže koži izgledati punije i sjajnije, tvrde stručnjaci.

Ako kožu ne štitimo od štetnih utjecaja ultraljubičastih sunčevih zraka, koje postaraju kožu, ona će izgubiti svoju elastičnost i tako biti podložnija borama.

"Kreme za sunčanje su važne, možda čak i važnije od hidratantne kreme kada je u pitanju zaštita kože. Piling je također bitan za ubrzavanje oporavka stanica", savjetuje Wendy Lewis, autorica mnogih knjiga o ljepoti i njezi tijela.

Stoga počnite na vrijeme: u svoju svakodnevnu rutinu uključite čišćenje lica i hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom. Barem jednom tjedno provodite piling kojim ćete uklonite mrtve stanice lica i otkriti novu, svježu, prokrvljenu i blistavu kožu.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!