Pripremite vlastiti aromaterapijski losion!

Aloe vera, njega, koza, krema

Domaći losion je izvrsna alternativa (pre)skupim proizvodima za njegu tijela. Osim toga, izrada vlastitog losiona ili kreme pruža mogućnost kontrole svih sastojaka koje ćete upotrijebiti. Tako možete odabrati one najbolje za vaš tip kože, omiljeni miris, teksturu kreme ili losiona.

lSvoj individualizirani proizvod možete obogatiti eteričnim uljima. Razmislite o lavandi koja će vas opustiti ili kamilici uz koju ćete se osloboditi napetosti. Postoje stotine eteričnih ulja koje možete odabrati. Za maksimalan učinak predlažemo kombinaciju nekoliko ljekovitih mirisnih esencija.

Potrebni sastojci

1 šalica baznog ulja (bademovo, kokosovo, biljno...)
1 žlica pčelinjeg voska
željeno eterično ulje

Priprema

Ulijte ulje u posudicu za mikrovalnu pećnicu. Dodajte jednu žlicu pčelinjeg voska koji će djelovati kao emulgator. Rastopiti ova dva sastojka u mikrovalki na laganoj temperaturi. Izvadite i dobro promiješajte. U smjesu polagano ulijevajte destiliranu vodu dok ne postignete željenu gustoću.

Zatim dodajte željena eterična ulja. Smjesu dobro promiješajte i premjestite u čistu posudicu. Losion čuvajte na hladnom i tamnom mjestu kako se ne bi pokvario. Možete ga pohraniti i u hladnjak.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!