Savršena koža u svakoj dobi

zena-lijepa-masaza-1.jpg

Kožu ne iscrpljuje samo starenje. I način prehrane, stres i sunčeve zrake mogu utjecati na izgled kože. Ona gubi mladenačku svježinu i elastičnost.

Kako starimo, koža se mijenja i zahtijeva drugačiju i temeljitiju njegu. Ipak, jedna stvar ostaje ista – koži uvijek treba dovoljno vlage. Znate li kakvu njegu treba vaša koža?

ŽenaKoža je najzdravija u 20-ima

U drugom desetljeću života koža dobiva zdrav izgled i normalizira se. Nakon 25-e godine nastaju prve bore oko oči i usana i počinje proces starenja. Koža se obnavlja sporije nego ranije. U ovom razdoblju najbolje je koristiti hidratantnu kremu. Vlaženje sprječava dubinske bore koje nastaju zbog mimike lica, a koža zadržava elastičnost.

Lice uvijek dobro zaštitite od prejakog sunca i jedite dovoljno voća i povrća koje sadrži vitamine A, C i E. S vremena na vrijeme lice njegujte maskom koja je prilagođena vašem tipu kože.

Nakon 30-e koža se sporije obnavlja

Nakon 30-e godine koža je suša, jer proizvodi manje masnoće, i regenerira se sporije. Lice također može izgledati umorno i imati drugačiju boju tena. Korisno je uz sebe imati preparate koji koži vraćaju sjaj. Preporučaju se i pilinzi, hidratantni preparati i dodaci kremama (primjerice voćne kiseline) jer odstanjuju mrtve stanice i potiču obnavljanje kože. Jedite hranu bogatu vitaminima - posebno vitaminom C koji potiče nastanak kolagena. Na kožu blagotvorno djeluje i kvalitetan noćni san i korištenje noćne kreme.

U 40-ima koža postaje osjetljiva

Žena u zrelim godinama

Između 40-e i 50-e godine života koža postaje prilično osjetljiva, a može doći i do crvenila i iritacije.  U ovom razdoblju s kožom trebate biti nježni i koristiti proizvode koji njeguju i umiruju lice. Preporučaju se i prirodne voćne maske za lice. Kožu njegujte preparatima koji sadrže ceramide i vitamin Q10.

Jedite hranu koja obiluje vitaminima i izbjegavajte stres. Jednom na mjesec korisno je otići kod kozmetičara na profesionalan tretman.

Zdrav izgled i nakon 50-e

Koža postaje sve tanja, a vlažnost se smanjuje. Iako starenje ne možete spriječiti, i dalje možete utjecati na pojavu i redukciju bora.  Ako vaša koža nije jako problematična, možete koristiti iste proizvode kao i ranije.

 D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!