Jutarnji rituali koji će vam pomoći pri mršavljenju

Jutro buđenje budilica alarm odgađanje alarma

Jednostavni načini kako jutro pretvoriti u saveznika dijete

Ovo su mala pravila koja vaš život mogu učiniti lakšim ako ste upravo na dijeti. Što je važno činiti za uspješan dan? 

Voda

Dovoljna konzumacija vode tijekom dana pokazala se kao jedan od glavnih čimbenika koji utječu na mršavljenje, ali i zdravlje. Razlog tome je što voda može, ne samo smanjiti apetit, već i čaša vode pola sata ili 20 minuta prije obroka popunjava želudac što rezultira manjim unosom hrane.

Kako čaj od hibiskusa čuva zdravlje?

Budite usredotočeni

Ovo bi bila kljućna strategija kada je u pitanju mršavljenje . Fokus je vaćna stvar a vi ga pokušajte zadržati. Ujutro se prisjetite koji su vam ciljevi i odredite kako će vam dan izgledati. Svjesno upravljavnje životom će vas riješiti i stresa što znaći da nečetetijekom dana željeti nezdrave namirnice kako bi se "umirili"

Sunce

Ako muku mučite s mršavljenjem i želite svaku pomoć koju možete dobiti, probajte odmah nakon buđenja provesti nešto vremena na otvorenom i uživati u suncu. Stručnjaci tvrde kako je izlaganje ranojutarnjem suncu, za razlike onom kasnije po danu, impuls s kojim se naš unutarnji bioritam sinkronizira. To olakšava stvaranje rutine spavanja, što pomaže učinkovitijem funkcioniranju metabolizma. Naravno, što je metabolizam brži, to i lakše gubimo suvišne kilograme.

6 fantastičnih razloga zašto piti sok od mrkve

Budite se odmorni

Samo jedan sat više sna može vam pomoći u skidanju gotovo šest kilograma godišnje, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Michiganu. Stručnjaci su ove rezultate dobili analizirajući osobe čiji je dnevni unos kalorija iznosio 2.500 kalorija, a tvrde kako san zamjenjuje beskorisne aktivnosti kao što je bezglavo konzumiranje grickalica i gaziranog soka. Spavajući jedan sat dulje, ispitanici su smanjili unos kalorija za čak šest posto!

5 odličnih razloga zašto hodati stepenicama svaki dan

Na posao idite biciklom

Ako ste jako zaposleni i nemate vremena baviti se ikakvim sportovima, vožnja bicikla na posao savršena vam je prilika da si tijekom dana osigurate potrebnu tjelovježbu - bit ćete zdraviji, vitkiji, pokretniji, sretniji! Također, jutarnjom aktivnošću ubrzavate metabolizam za cijeli dan.

Doručkujte

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu jer pruža energiju za sve zadatke koji su pred nama. Birajte zdrave namirnice koje će vas zasititi do ručka. Također, ujutro pripremite grickalice koje će vam biti pri ruci kada osjetite glad kako ne biste posegnuli za nezdravom hranom ili slatkišima.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!