Vježbanje mora biti zabavno da bi pobijedili depresiju

trening, kickboks, vjezbanje, fitness

Mnoga istraživanja ističu tjelovježbu kao jedan od načina uz pomoću kojeg možete pobijediti depresiju. Najnovija otkrića upućuju kako vježbanje mora biti zabavno da bi se postigli ovakvi rezultati.

Udruženi britanski i norveški stručnjaci tvrde kako će osobe koje redovito vježbaju u svoje slobodno vrijeme, a ne na poslu (kao primjerice skladištari ili dostavljači) biti manje sklone depresiji. Do ovog su zaključka došli nakon što su analizirali tjelesne navike preko 40.400 Norvežana. Ispitanici su upitani o tjelesnim aktivnostima za vrijeme posla i u slobodno vrijeme te su prošli sistematski pregled. Jednako tako su ispunili upitnik o razini depresije i tjeskobe.

Zumba je zabavna i učinkovita

Osobe koje su se redovito bavile nekom tjelesnom aktivnošću u svoje slobodno vrijeme dvostruko su manje patile zbog simptoma depresije, neovisno o intenzitetu aktivnosti. Što su se više bavile nekom vrstom fizičke aktivnosti, to ih je depresija u većem luku zaobilazila.

"Pojedinci koji redovito sudjeluju u tjelesnim aktivnostima u svoje slobodno vrijeme, bez obzira na njihov intenzitet, su manje skloni simptomima depresija. Također smo ustanovili kako je kontekst u kojem se aktivnost odvija ključan. Ovo uključuju dobrobiti provođenja vremena s prijateljima i društvene potpore", objasnio je dr. Samuel Harvey s Instituta za psihijatriju King`s Collegea u Londonu, ujedno i voditelj istraživanja.

Tvrdi kako je vježbanje zabavno te je tako učinkoviti lijek za depresiju i uključuje dobrobiti koje nisu vidljive ako se ono uključi u radni dan.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!