Osvojite tajlandsku masažu!

PNF

Bez Boli je centar za kralježnicu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koji je osnovan u svrhu pružanja kvalitetnih zdravstvenih fizioterapeutskih usluga klijentima. Odgovorite na kraju teksta na pitanje i ostvarite mogućnost tretmana tajlandske masaže!

Bez Boli otvoren je s jednom i jedinom nakanom, a to je briga o pacijentu. U svom centru za kralježnicu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Bez Boli zapošljava visoko educirani kadar fizioterapeuta. Posebnu pažnju naš centar obratio je na glavne boljke današnjeg suvremenog čovjeka kao što su: bolovi i problemi sa kralježnicom, te glavobolje, migrene koje su postale učestala pojava uslijed ubrzanog i stresnog života.

Kako bi Vam što brže i efikasnije otklonili zdravstvene probleme naš centar pruža brze i učinkovite tretmane kroz razne specijalne manipulativne tehnike koje su prilagođene svakom pojedincu ovisno o njegovoj dijagnozi. U manualnoj terapiji fizioterapeut direktnim kontaktom dijagnosticira, tretira meka tkiva i koštane strukture kako bi se smanjila bol i razne upalne promjene koje postoje kod pacijenta. Manualna terapija ima za cilj povećati opseg pokreta, olakšati kretanje, poboljšati prokrvljenost tkiva, opustiti bolnu i tretiranu regiju

Vrste terapije

• Manipulativne tehnike djeluju na uzrok problema

Yumeiho terapija je japanska manualna terapija. Glavni joj je cilj ispraviti položaj zdjelice, pravilno namjestiti kralježnicu i otpustiti mišićne napetosti u leđima i kukovima kako bi se pokrenula cirkulacija i potaknulo prirodno vraćanje tijela u ravnotežu.

Bol u leđima, uklještenje živca i išijas, migrene, trnci u rukama, glavobolja, sve su to problemi koji proizlaze iz neravnoteže tijela, a upravo u vraćanju tijela u ravnotežu pomaže nam terapija Yumeiho.

Ukoliko Vam je potreban spas od problema koji vas muče naručite se na Yumeiho tretman čime dobivate preciznu terapeutsku masažu, razgibavanje i blagi tretman kralježnice.

PNF - Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija je koncept terapijskih postupaka, potiče ili olakšava rad mišića, smanjuje bol ili ponovo uči pokrete, uvijek uključuje ljudsko tijelo u cjelini kao i pri svakom pokretu koji izvodimo.

Pristup je strogo individualan, ovisan o pacijentu, njegovu problemu, njegovim dnevnim aktivnostima i vrstom posla koji obavlja. Kod PNF metode radom sa jakim dijelovima tijela dobiva se na snazi i mobilnosti kod slabijih, te vraća pokret, koordinacija i snaga. Pri tome je namjera terapije da se postigne funkcionalnu aktivnost koja pacijenta u potpunosti zadovoljava

• Tajlandska masaža koristi nekoliko elemenata: akupresuru, pasivnu jogu, istezanje, te kiropraktiku. Tajlandska masaža vrlo je ugodna i opuštajuća te će Vam povećati fleksibilnost i okretnost, smanjiti će boli u mišićima, potaknuti će cirkulaciju i drenažu limfe, ukloniti će umor, bol u zglobovima. Blagodati Tajlandske masaže su i to da će Vas umiriti (smiriti živce) te Vas opustiti.

• Dry needling terapija odlična je tehnika za tretiranje miofascijalnog bolnog sindroma, koju provode stručni fizioterapeuti i doktori.

Dry needling je korisna opcija kod mnogih mišićno skeletnih problema sa kojima se mnogo ljudi suočava. Može pomoći kod kroničnog bola u vratu, leđima i ramenima. Također ukoliko pacijent pati od tzv. "teniskog" ili "golferskog lakta", „petnog trna“ ovo metoda pomaže. Čak i kod problema koji su kompleksni poput artritisa, dry needling daje odlične rezultate.

• Akupunktura terapeutska tehnika koja će Vam pomoći u ublažavanju različitih bolova, te omogućiti da se dobro osjećate u vlastitom tijelu.

Tretmani akupunkture uspješno djeluju na: bolove u leđima, koljenima, vratu, ramenima, „smrznuto rame“, „teniski lakat“, karpalni kanal, reumatoidni artritis, osteoartitis, ishias, lumbago, glavobolju i migrenu,tjeskobu i depresiju, nesanicu, neplodnost, alergije, kožne bolesti, sportske ozljede, sinusitis, prehlada, rinitis, tonzilitis, neuralgije, porođajni bolovi, PMS, opstipacija, usporavanje procesa starenja

• Cupping terapija ili terapija vrućim čašama, je tradicionalna metoda gdje se u terapiji koriste čaše posebnog oblika, stavljaju se na kožu gdje stvaraju vakum, koji djeluje na kožu i tkiva.  Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža zagrijavajući, opuštajući i detoksikacijski učinak.Cupping potiče oslobađanje toksina, aktivira limfni sistem, oslobađa blokade u tijelu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njezin izgled.    

• Kinesiotaping je metoda mišićne korekcije koja olakšava krvnu i limfnu drenažu. To je jedinstvena metoda lijepljenja posebnih kinesiotex traka, a rezultat je znatno smanjenje bola i potpun obujam pokreta, jer se smanjuje pritisak na potkožne receptore bola, poboljšava rad mišića, poboljšava energetski protok, poboljšava djelovanje limfnog sustava, smanjuje bol, daje potporu zglobovima.

Ova metoda utječe se na mišićni tonus, korigiraju se nejednakosti i asimetrije, čime nastaje ravnoteža u mišićnim grupama, stimuliranjem proprioceptora postiže se bolji osjećaj pokreta.

• Medical flossing je terapijska je metoda mobilizacije mekih tkiva u kojoj se koristi traka od lateks gume koja daje zavidne rezultate, djeluje na na krvožilni i senzomotorički sustav ljudi, ujedno ima i jako široku primjenu u sportskoj fizioterapiji. ​Metoda Medical Flossing ima dva glavna cilja, a to su smanjenje boli i povećanje opsega pokreta. Koriste se tri komponente: kompresije, pokreta i iritacije terapeut može individualno prilagoditi upotrebu Medical Flossinga ovisno o pacijentu i terapeutskom cilju.

• Cyriax je manualna ortopedska tehnika koja se bavi postavljanjem dijagnoze i liječenjem lezija mekih tkiva lokomotornog sustava. Tehnike koje se primjenjuju unutar Cyriax tehnike su manipulacija, mobilizacija, poprečna frikcija te trakcija. Sve četiri tehnike sastavni su dio koncepta, s time da je glavni cilj Cyriax tehnike da postigne preciznu dijagnozu.

Naš stručni tim specijaliziran je za manipulativne tehnike, rehabilitaciju, te sve fizioterapijske tretmane koji služe za poboljšavanje Vašeg zdravstvenog stanja i rješavanje tegoba i boli. Kvalitetno uređen prostor, dugogodišnje iskustvo, visoko educirani stručni kadar fizioterapeuta, te kontinuirana edukacija naših djelatnika jamče ugodan boravak i brz oporavak naših pacijenata.

Više možete saznati na linku.

Foto: Promo

 Prati nas na Viber Public Chatu!