Psiha

Psiha

Ana Ugarković: Nešto slatko

anaIzrada kolača precizan je posao koji zahtijeva vještinu i točnost, pa se čini da pri tome nema mnogo prostora za improvizaciju. Zbog toga se mnogi i ne upuštaju u izradu deserata. No, nakon dva kuharska bestselera (Danas kuham 1 i 2) najpoznatija hrvatska kuharska zvijezda Ana Ugarković napisala je i kuharicu za kolače u kojoj nam objašnjava ulogu svakog sastojka u receptu, što se sa sastojcima događa kad se miješaju, važnost određenih temperatura pečnice te postupke i faze izrade kolača.

One koji se tek počinju upuštati u pripravljanje deserata ova će knjiga ohrabriti i potaknuti, a onim vještijima ponudit će pregršt divnih ideja i kombinacija. U ovoj kuharici Ana nudi slasne recepte za pripremu pita, rolada, torti, krema, kolačića, uštipaka te kolača s voćem. Neki su od njih recepti za božanstveno raskošne kolače, a drugi za one poznate u sasvim novom ruhu. I kao što Ana kaže: Jako se na prvi pogled čini da su slastice dušu dale za štrebere koji slijepo slijede ono što im piše u receptima, ipak vrhunske slastice mogu pripremati samo oni koji misle svojom glavom.”

Nakladnik: Profil

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo