Gwyneth Paltrow za dobar izgled preporučuje vježbanje, smijeh i seks

Gwyneth paltrow shutterstock 203883430

“Nosit ću svoje bore, ne volim botoks. Najvažnije je osjećati se ugodno u svom tijelu, zdravo i snažno”, kaže oskarovka Gwyneth Paltrow.

Zvijezda filmova “Sedam”, “Savršeno ubojstvo”, “Zaljubljeni Shakespeare”, “Talentirani gospodin Ripley”, “Iron Man” i “Mortdecai” svjetska je ikona ljepote i stila, nakon 25 godina u šoubiznisu sve se više okreće poduzetništvu. Otvorila je vlastiti fitness centar te lansirala vlastitu ekoliniju hrane i prirodne kozmetike.

Predvodnica eco-chic stila

Gwyneth uvijek nastoji biti na čelu zdravih trendova, bilo da je riječ o kuhanju ili o tome kako se uljudno razvesti. Ona i njezin bivši suprug Chris Martin, pjevač grupe Coldplay, nazvali su svoj razvod svjesnim rasparivanjem izazvavši lavinu osuda i izrugivanja, premda su taj izraz posudili od poznate američke psihologinje Katherine Woodward Thomas koja u svom istoimenom bestseleru tako opisuje miran završetak braka.

“Iako više nismo u romantičnoj vezi, još smo obitelj i provodimo puno vremena zajedno. Uvijek nam je pod brojem jedan da činimo ono najbolje za djecu kako bi šteta zbog razvoda bila minimalna. Chris je sjajan bivši muž i iznimno suosjećajna osoba”, izjavila je Gwyneth.

Ona jednostavno voli javno dijeliti svoj život, što se pokazalo dobrim poslovnim potezom - sveprisutna je u medijima gdje uporno promiče svoj sveprirodni i eco-chic životni stil.

43-godišnja Gwyneth uvijek je besprijekorno vitka i dotjerana, a kaže da to najviše može zahvaliti svojoj dugogodišnjoj trenerici, slavnoj Tracy Anderson.

“Tracy me naučila da vježbanje mora biti nezaobilazno poput pranja zubi”, objašnjava Gwyneth koja tvrdi da je vježbanje spašava od toga što se ne može uvijek suzdržati od pomfrita i druge masne hrane.

Vježbanje, smijeh i seks ključevi su zdravog života, i to da budemo svoji, ali da ne osuđujemo druge. Mnogi me nastoje nahuškati protiv drugih žena u mom poslu. Zašto? Ima mjesta za sve.

Gwyneth Paltrow autorica je tri kuharice, a potpisuje još jednu kuharicu, zajedno sa slavnim chefom Marijom Batalijem, s kojim je vodila putopisnu TV-seriju o španjolskoj kuhinji. Nedavno je pokrenula vlastitu liniju zdrave hrane.

Moj otac naučio me ljubavi prema hrani. Uživao je hraneći ljude koje voli. Tako je pećnica postala epicentar mog doma. Kuhanje me opušta i usrećuje, uživam spravljati obroke za obitelj i prijatelje.

Na svom internetskom lifestyle portalu Goop, Gwyneth Paltrow okupila je četrdesetak suradnica.

“Ako je žena ambiciozna, to ne bi trebala biti prosta riječ. Mi smo generacija koja želi i može sve: želimo biti majke, želimo biti seksi, želimo biti istraživačice... Možemo biti moćne, ali i ranjive. Stvaramo novi arhetip žene koja može sve”, kaže hollywoodska ikona stila.  

I.V.

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock.com, Helga Esteb/Shutterstock.com 

 Prati nas na Viber Public Chatu!