Je li normalno u odrasloj dobi spavati s plišanim igračkama?

Shutterstock 12312001spavanje

Plišane igračke koje smo dobili kao djeca često ostavljamo kao lijepu uspomenu od koje se ne možemo odvojiti

"Najvrijednija stvar koju imam" možda je malo previše za reći kad govorimo o plišanim igračkama, ali neki su toliko vezani za svoje igračke iz djetinjstva, da vjerojatno to zaista i misle. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Amsterdamu pokazalo je da čak dodir plišane igračke ima puno dobrih utjecaja na zdravlje, ali i smanjuje tjeskobu. 

Naši voljeni plišanci koje smo grlili u teškim trenucima tada su nam se činili čarobnima jer bi sve tjeskobe odjednom nestale, a danas je to znanost - potvrdila! 

Bebama i maloj djeci ovakve igračke predstavljaju "tranzicijske objekte" pomoću kojih smanjuju stres od odvajanja jer ih umiruju. Pa koliko dugo je zapravo normalno spavati s plišanim igračkama kod odraslih? Treba li se zabrinjavati ili ne?

Noćna ste ptica? Onda se ovih 6 pravila morate držati

Stručnjaci kažu da postoji tisuću razloga zbog kojih odrasli spavaju s igračkama. Primjerice, ako vam nedostaje pažnje imat ćete osjećaj kao da spavate s nekim u krevetu. Dok god ova navika ne utječe na posao, ljubavni život i život općenito, sve je u redu. No ako vas to sprječava da dovedete nekoga u svoj dom ili nešto slično, onda biste možda trebali razmisliti o tome da se od svog medvjedića odvojite

Foto: Shutterstock

N.C.

 Prati nas na Viber Public Chatu!