Znanost je potvrdila: "Zločesti" prijatelji su najbolji koje imate!

Shutterstock 576162352prijatelji

Znamo točno kome bismo poslali ovaj članak. Evo što kaže istraživanje...

Istina je uvijek najbolji izbor, čak i ako je to ono što ne želite čuti... a svi u okruženju imamo prijatelje koji su prerealni, nekada i više nego što bi trebali. Prema istraživanju koje je objavljeno u magazinu Psychological Science, ovi ljudi će vas možda povrijediti, ali na dulje staze to je najbolje za vas. Zašto? Jer im je stalo do vas. 

Vjerojatno ste se pitali zašto postoje prijatelji koji vas tjeraju da napravite nešto izvan svoje sigurne zone ili da vam ne čuvaju leđa baš svaki put... Možda ispadaju tvrdoglavi, ali oni će vas natjerati da se razvijate. Zločesti su s razlogom. Primjerice, tjerati strah u kosti prijateljici koja odgađa učenje za ispit. Zvuči poznato? Na kraju je to najbolje za nju.

Prisjetite se djetinjstva

Takve biste prijatelje trebali držati u okruženju, jer su njihove namjere zaista iskrene. Na kraju, istraživanje je pokazalo da drage ljude povrijedimo kako bismo im pomogli da dosegnu svoje ciljeve. Prisjetite se svog djetinjstva. Roditelji nam nisu uvijek dali da radimo što želimo, ali na kraju su stvarno bili upravu. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 Prati nas na Viber Public Chatu!