Dobar seks i nakon 40-e

par u krevetu 2

Dobar seks nije privilegija isključivo dvadesetogodišnjaka. I muškarci i žene iznad 40-e uz par malih promjena mogu povećati kvalitetu i kvantitetu intimnog života.

Iako se seksualna želja ne smanjuje s ulaskom u 40-e godine, opada razina sveukupnog zdravlja i životnog stila. Kako biste vratili seksualni život na stare tračnice, morate se malo potruditi. Primjerice isprobajte nove položaje ili ako najčešće vodite ljubav navečer, probajte jutarnji seks, jer je razina energije tada veća.

Sretan parBrak je seksi

Statistike pokazuju da vjenčani partneri i osobe iznad 40 godina koje su u monogamnim vezama imaju kvalitetniji i češći seks, nego njihovi vršnjaci koji su single. Ako i jeste solo i u skupini 40+, ne brinite. Malo aktivirajte svoj društveni život, počnite češće izlaziti i upoznavati nove ljude. Čak i ako se ova metoda pronalaska partnera oduži, vibratori i masturbacija uvijek su "na dohvat ruke".

Koristite prirodne afrodizijake

Ako su vam libido i energija na nižim razinama, rješenje se nalazi u pravom odabiru hrane. Losos, odrezak i kravlji sir odlični su za dizanje energije. Losos, koji sadrži omega-3 masne kiseline, poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže kod muške impotencije, a u žena pojačava libido. I začini, poput curryja, cayenne papra ili hrena mogu pojačati libido.

"Rezervirajte" vrijeme za seks

Uz sve obiteljske i poslovne obveze, te prirodne promjene koju dolaze s godinama, nije rijetkost da u 40-ima opada želja za seksom i da on polako nestaje iz života. Naravno, nije realno očekivati da će vaš seksualni život biti isti kao i kad ste imali 25 godina. Ipak, uvijek možete otići na romantičnu večeru ili senzualnom masažom napraviti dobar uvod u strastvenu večer. Neka vam baka-servis ili dadilja pričuvaju dijete dok vi otputujete na romantični vikend. Ovakvi "planirani" dogovori su odličan način da ponovno zapalite staru vatru ili potaknete iskru koja dogorijeva.

Vježbajte za bolji seks

Vježbama do boljeg seksa

Ako ste pretili ili malo tromi, vaš seksualni život može biti na silaznoj putanji. Istraživanja su pokazala da osobe koje se dobro osjećaju tijekom dana, imaju ćete više energije za seks tijekom noći. Trčite, igrajte tenis, vježbajte jogu ili odaberite neki drugi sport koji vam odgovara. S vremena na vrijeme dobro je i opustiti se masažama ili otići u spa centar.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!