Muškarci nisu izbirljivi u seksu!

Par, ljubav, seks

Muškarci su skloniji seksu na brzaka, i manje su izbirljivi prilikom odabira parnera, nego žene.

Pokazalo je to britansko istraživanje koje je analiziralo odgovore 860 američkih, njemačkih i talijanskih studenata na zamišljenu životnu situaciju.

SeksIspitanici su trebali zamisliti da im prilazi osoba suprotnog spola koja se može opisati kao "pomalo neatraktivna", "umjereno privlačna" i "jako privlačna ". Zatim su trebali odgovoriti da li bi izašli i spavali s takvom osobom.

Mogućnost da ovakvo instant poznanstvo završi seksom prihvatila su 427 muškaraca, dok su 433 žena ili odbile mogućnost ili odgovorile da bi "morale razmisliti". Pritom su muškarci izrazili veću spremnost od žena da se upuste u novu avanturu. Zanimljivo je da anketirane osobe nisu pridavale veliku pažnju kategoriji privlačnosti suprotnog pola.

Studija je pokazala da bi muškarac s kojim bi žene bile spremne na "slučajni, neobavezni seks" morao biti izuzetno fizički privlačan, šarmantan, inteligentan ili duhovit.

Pritom su Nijemci bili manje spremni od Talijana i Amerikanaca da odmah prihvate sastanak, odlazak u stan i ponuđeni seks.

Muškarci nisu potpuno neosjetljivi na privlačnost žene koja ih izaziva na seks, ali žene imaju više standarde i prije će prihvatiti 'neobavezni seks' sa privlačnijim muškarcem nego sa manje privlačnim - bez obzira na druge kvaliteta ovog drugog, zaključuju stručnjaci.

Studija je objavljena u časopisu Human Nature.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!