4 stvari koje rade psiholozi kako bi bili sretniji

dijete, psiholog, Shutterstock 400451665

Bilo da idu na bazen ili zapisuju stvari na kojima su zahvalni, ovi stručnjaci za mentalno zdravlje znaju kako odvojiti vrijeme za brigu o sebi.

Iako ne postoji tajni put do sreće, voditi brigu o sebi jedan od valjanih. Ljudi pronalaze zadovoljstvo na raznim mjestima pa je važno raditi ono zbog čega ćete vi biti sretniji.

Kako je rekao Aristotel "Sreća je aktivnost" – neke stvari u životu dođu same, ali za druge se moramo sami potpruditi. Znati kako biti sretan je jedna od njih.

Što to psiholozi rade kako bi "zaradili" sreću? Donosimo njihove odgovore;

1. Meditirajte

Ako vas ovo odmah asocira na sat joge, stručnjaci upozoravaju da je moguće misli usmjeritit na nešto dok radite druge stvari, što je ustvari i oblik vježbe. Jason Wheeler je psiholog u New Yorku koji je odabrao plivanje kao aktivnost gdje vježba usmjeravati misli na samo jednu stvar. " Plivanje zahtjeva koncentraciju na ono što radim, "postojim" od udaha do udaha i samo o otme razmišljam. Uz to, plivanje nije prenaporna aktivnost pa se nakandno nečete osjećati iscrpljeno nego aktivno. I sretno.

Kako pravilno plivati za dobro zdravlje i bolje raspoloženje

2. Zapisujte

Nemojte biti zahvalni samo kad se to od vas očekuje – studije su pokazale kako iskazivanje zahvalnosti donosi dobrobiti poput boljeg sna i izostanka depresije.

Logično, mnogi psiholozi se sa ovim slažu. "Ako se osjećam loše, napravim listu svega na ​čemu sam zahvalan" kaže Kasi Howard, psiholog iz San Antonia. "To mi promijeni tijek misli i odvrača ih od onih negativnih".

Jesenska depresija može se izbjeći! Evo kako

​3. Znojite se

Uvijek prednost treba dati aktivnostima na otvorenom radi pozitivnog učinka dnevne svjetlosti. Ako možete, vježbajte ili se krećite barem 30 minuta, 3 do 4 puta u tjednu. Kardio vježbe su najbrži "podizači" raspoloženja, "trčanje je za mene izvor mira", kaže Howard te dodaje kako ga rješava stresa, ali i nudi prostora za nove ideje. Znojite se, nasmijete se i ponavljajte.

4. Povežite se s prijateljima

"Svakog dana sa djecom i suprugom provodim malo vremena kako bi saznala kako su oni, smatram da ta navika našu vezu čini čvrstom, a mene sretnom", kaže psihologinja Gail Saltz.

Uljepšajte vikend čitajući izvanredne ljubavne romane

Foto: Shutterstock

A.A

 Prati nas na Viber Public Chatu!