Ne možete spustiti mobitel? Reći ćemo vam kakva ste osoba!

mobitel, shutterstock

Neprestano provjeravanje elektronske pošte, slanje SMS-ova, twitanje i surfanje internetom mogu djelovati kao duda varalica za nestabilne pojedince te ih distraciraju od svakodnevnih briga i pružaju utjehu, iako kratkoročnu.

Ako neprestano bacate pogled na svoj mobitel, šanse su da želite promijeniti svoje nestabilno raspoloženje. Tako barem tvrde američki istraživači, koji su ustanovili kako su osobe koje ne mogu ostaviti svoj mobitel na miru sklonije ćudljivosti i temperamentnom ponašanju.

"Osoba koja je ćudljiva i temperamentna ima veću sklonosto biti ovisna o svom mobitelu nego stabilniji pojedinci", objasnili su stručnjaci Sveučilišta Baylor iz Teksasa i dodali kako u stvari nema razlike između ovisnosti o mobitelu i drugih oblika ovisnosti, jer sve predstavljaju pokušaj poboljšanja raspoloženja.

"Neprestano provjeravanje elektronske pošte, slanje SMS-ova, twitanje i surfanje internetom mogu djelovati kao duda varalica za nestabilne pojedince te ih distraciraju od svakodnevnih briga i pružaju utjehu, iako kratkoročnu", zaključili su teksaški znanstvenici.

Do ovog su zaključka stigli proučavajući 346 osoba starih između 19 i 24 godine. Procijenili su njihove osobnosti i razinu ovisnosti o mobitelu na temelju detaljnog upitnika. Također su ustanovili kako su povučenije i introvertiranije osobe u manjoj mjeri ovisne o mobitelima u odnosu na otvorenije ispitanike.

Alergija na mobitel? Češća je nego mislite

K. Pužar
Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!