Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Bolovi nakon četiri carska reza

Objavljeno: 07.11.2019.

Imala sam 4 carska reza, prvi je bio sa 16 god i četvrti sa 23 god. Prošlo je sada 4 godine od 4 carskog reza počeli su bolovi na rezu sa desne strane... Bol počinje svakog mjeseca dan prije cikluca, a završi se nakon 10 do 15 dana, a ciklus normalno poslije 4 dana. Pojavila mi se kao neka grudica koju mogu napipati i bolna je na dodiru... Ne mogu se tokom tih dana nakašljati pokretati, čak ni nasmijati, bolovi su jaki. Ne znam što je u pitanju vadila sam kod privatnika krv za analizu endometrioze i jajnika i sve je u redu... Kod privatnog kirurga sam bila, kaže da je u pitanju končić koji nije zarasao i da treba izvaditi konac... Ne znam što da radim.

Smješteno u Ginekologija

Slažem se s kirurgom da bi trebalo učiniti mali operacijski zahvat da se kvržica s područja ožiljka ukloni i učini patohistološka analiza tkiva. Obzirom da se bolovi javljaju ciklički premenstrualno, moguće je da se radi o endometriozi iako nalazi krvi to ne potvrđuju. 
Obzirom da ste jako mlada, a imala ste prethodna četiri carska reza, peporučila bih hormonsku oralnu kontracepciju koja bi vjerojatno dobro djelovala i na bolove. 
 

Slična pitanja