Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi probavnog sustava

Čim nešto pojedem odmah, ili u roku od 5-10 minuta, idem hitno u WC i imam proljev!?

Objavljeno: 16.04.2012.

Poštovani,
imam 22 godine i imam veliki problem koji se tiče probavnog sistema. Čim nešto pojedem odmah, ili u roku od 5-10 minuta, idem hitno u wc i imam proljev. To nije svaki dan iako jedem identičnu hranu. Jedan dan sve ok, sljedeća 2 problem, a što se tiče boli je nemoguć i ne može se izdurati. Išla sam kod 2 doktora i pila sam tablete protiv proljeva, ali mi to nije ništa pomoglo. To već traje oko 6 mjeseci. Koji je najbolji lijek za to, da li imaju neke tablete za probavu? Koji je Vaš savjet, šta da radim? Unaprijed hvala.

Poštovana,
I Vaše pitanje pripada u kategoriju onih, nažalost brojnih pitanja na koje je nemoguće dati jasan odgovor. Navodite da ste bili kod dva doktora i da ste pili neke tablete. Koje ste pretrage uradili, koje ste tablete pili? Zato Vam mogu dati samo jedan općeniti odgovor: tegobe koje imate podsjećaju na funkcionalni poremećaj crijeva - iritabilni kolon.
Da je to tako, a radi isključivanja ozbiljnije bolesti, treba uraditi SE, KKS, biokemijske pretrage, stolicu na cites, parazite i bakteriološki te kolonoskopiju. Ako sve te pretrage budu uredne radi se vrlo vjerojatno o gore navedenom iritabilnom kolonu - preosjetljivom debelom crijevu.

Slična pitanja