Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mišićno koštanog sustava

Dijagnoza gihta postavlja se temeljem mjerenja mokraćne kiseline u krvi

Objavljeno: 17.05.2018.

Poštovani, imam 45 godina, unazad 10 g. počeli su mi iznenadni bolovi u koljenu i laktu, te zglobu nožnog prsta koji bi trajali do 10 dana, uz nemogućnost kretanja i sa slabim poboljšanjem kod pijenja Ketonala. U razmaku od 6 mj dobio sam velike bolove u kosti iznad palca te sada u peti. Bol krene iz koljenja pa se spusti u stopalo i onda uhvati jedan zglob i tu boli neopisivo. Međutim sada to ne prolazi i po mjesec dana. Krvnom pretragom su mi ustanovljeni povišeni urati i sada sam na terapiji Apurinolom oko 6 mj. Nisam dobio dijagnozu jer nije specifično područje boli za giht. Da li vi možda pretpostavljate koja bi dijagnoza bila. Nisam bio kod nikakvih specijalista ni na dodatnim pretragama jer doktorica jednostavno ne zna gdje bi me poslala s obzirom da fizijatar ne vidi ništa šta se unutra dešava. Zahvaljujem. LP

Poštovani, prije nego Vam se da ikakav savjet, neophodno je postaviti dijagnozu Vaše bolesti. Dijagnoza gihta postavlja se temeljem mjerenja mokraćne kiseline u krvi. Niste naveli te vrijednosti pa i ne možemo biti sigurni u dijagnozu.

Tegobe koje navodite moguće je da su uzrokovane gihtom, ali dolazi u obzir i niz drugih dijagnoza zbog čega smatram da se trebate javiti specijalistu ortopedu koji će najprije naći uzrok Vaših tegoba, a zatim postaviti odgovarajuću dijagnozu i preporučiti adekvatno liječenje.