Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Ili krenite dalje ili komunicirajte s osobom koja vam se sviđa

Objavljeno: 16.07.2019.

Duži period sam bez partnera. Prepuštena sama sebi. Oko mene oduvijek struji hladna surova indiferentna energija; primarna family. S jedne strane sam jaka a s druge senzibilna. Porok unutar obitelji. Umorna od samoće. Već gotovo dvije godine mi se sviđa jedan poseban muškarac a znam da i ja njemu. Skepsa u tome što on radi u javnoj prestižnoj djelatnosti; bila kod njega službeno te znam da nije free s neta. Međusobna kemija kad smo jedno blizu drugoga se može rezati. Smatram da ću biti povrijeđena te me to razdire i bojim se i dalje dolaziti tamo. Znam da nikad neću saznati inače. Ne želim biti druga! Jedva zaliječila ožiljke od teškog ljub. kraha u prošlosti. Problematično pomalo i to što je među nama razlika gotovo 21 god. a ja imam 37. Znam da jedva čeka da me vidi i ja njega telepatski te intuitivno spojeni, alli kuda to vodi? Molim Vas što prije odgovor.

Smješteno u Psihološki problemi

Kažete da ste dugo vremena sami zbog teškog ljubavnog kraha. Probajte zamisliti kako bi vam život izgledao da ste oduvijek sami i da niste imali ni prilike osjetiti ljubavnu bol, ali ni ljubavnu sreću. Kakav bi to život bio? Možda hladan, indiferentan i surov, kao što i sami kažete da sad trenutno živite.
Što je uopće ljubavno razočaranje? Sama riječ kaže da smo bili očarani pa smo se razočarali. Kažu psihologinje Miljković i Rijavec da prije braka treba dobro otvoriti oči, a kad uđemo u brak onda treba jedno zatvoriti, a mi uporno obratno radimo. Zatvaramo oba oka prije braka, a u braku naglo progledamo. Tako otprilike izgleda to očaranje, a onda razočaranje. Ako nas je netko dobro lagao i varao nije problem u nama već u onome tko to radi. Ako nas je netko ostavio, jer voli drugu, to samo znači da nas nije dovoljno volio i da je onda bolje da nas je ostavio, jer imamo priliku pronaći osobu koja će nas voljeti svim srcem. Da bi netko mogao voljeti svim srcem treba se i otvoriti i ne bojati mogućih povreda, jer povreda zapravo znači da nije valjalo, nismo dobro vidjeli, oči smo zatvorili. 
Prava ljubav ne pita ni koliko netko ima godina i je li s nekim u vezi. To srce kaže, ali uz srce još imamo i mentalni sklop koji misli, često donosi krive odluke i šalje nam krive poruke. Kako znati što je ispravno? Jedino tako da slušamo sebe i ne idemo protiv vlastitih pravila i standarda.
Moja prijateljica se udala jako mlada iz ljubavi prema puno starijem muškarcu. Danas su joj 43, a njemu 63 godine. Ona umire od straha da bi mogao skoro umrijeti, jer mu prijatelji pobolijevaju i umiru, a i u svojevrsnoj je depresiji, jer mu je život na zalasku karijere i nema volje ni za što. Mirovina se bliži, a ona je u punoj životnoj snazi. Iako ga voli još uvijek jako, kaže da je danas veliki protivnik veza s tako velikom razlikom u godinama i da je zbog mnogih stvari nesretna. Postoje i pozitivna iskustva veza s velikom razlikom u godinama. 
Kad se netko ide petljati u postojeće veze i brakove uvijek bude povrijeđenih. Svjedočila sam takvim velikim ljubavima, srodnim dušama i telepatskoj povezanosti, ali on ili ona nisu mogli/htjeli ostaviti svoje partnere zbog djece, mišljenja da njihov partner neće moći preživjeti bez nje/njega ili zbog slike koju želimo ostaviti u javnosti i tako ostanu ispuniti ono što misle da trebaju, a svi su na kraju u tom odnosu nesretni. Ima i onih koji su se rastali misleći da im je to ljubav života, a kad ono ispala patnja života. 
Imati osjećaj i kemiju za nekoga je jedna stvar, ali život s tom osobom može biti sasvim druga. Najbolje je kad se to spoji, ali često se ne spoji. 
Iako ste sad sami i dalje ste nemirni, jer već dvije godine hranite ideju s vas dvoje, a ta ideja je sve veća i veća i pitanje je koliko je realna. Vidite da samoća ne garantira mir i život bez emocionalnih povreda. Vrijeme je da razriješite tu enigmu. Ili okrenite stranicu i krenite dalje ili probajte komunicirati s njim to što osjećate na jedan suptilan način pa ćete konačno čuti i drugu stranu. Saznat ćete što on osjeća, misli i je li u braku, vezi ili čemu već. Ako je vaš stav da ne želite biti druga onda se lijepo zahvalite na podijeljenim osjećajima, ako su obostrani, i recite da ne želite biti treća već probati iz čiste situacije krenuti u nešto. Ako i ništa ne bude barem ste imali o kome maštati ove svije godine i osjećali ste se živom.
Jedino je važno da ne čekate nikoga, da ne nasjedate obećanjima čekajući da onaj drugi razriješi situaciju. Sve je u vašim rukama.
 

Slična pitanja