Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mišićno koštanog sustava

Jutarnja zakočenost zglobova

Objavljeno: 17.09.2013.

Molim Vas da mi pomognete. Ujutro kad se ustanem zglobovi na prstima obje ruke (srednji) su mi ukočeni. Samo ti zglobovi šake, nijedan drugi. Ne boli me dok ih ne krenem savijati. Nakon pola sata počnu normalnije raditi i prestanu boliti, ali svako jutro poslije buđenja su jako bolni i ukočeni. Imam 22 godine. Radila sam reuma test i negativan je. Mnogo vremena provodim na kompjuteru i pucam prste dugo godina, ne znam ima li to neke povezanosti? Bila bih mnogo zahvalna kada biste odgovorili.

Poštovana!

Prvenstveno, savjetujem Vam da ponovite reuma test ukoliko Vam se stanje pogorša. Što se tiče ''pucanja'' prstiju, neki liječnici kažu da je to štetno, a drugi liječnici kažu da ne. No na kraju se ustanovilo da to više šteti te da to pucanje ''troši'' zglobove. Rad na računalu bi također mogao biti uzrok, jer sam po sebi vodi do razvoja brojnih deformacija.

Preporučam Vam svakodnevne vježbice s prstima, preporučljivo u toploj vodi da se mišići opuste. Ukoliko se tegobe nastave, ponovite reuma test i posjetite fizijatra.