Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi srca i krvožilnog sustava

Problem je u razini ženskih spolnih hormona

Objavljeno: 16.02.2017.

Poštovani!Imam 21 godinu,visoka sam 163 cm i teška 65 kilograma. Koristila sam Diane35 6 godina zbog neredovitih ciklusa i policističnih jajnika,ali ih već 7 mjeseci ne koristim.Moj problem traje već 6 mj. ,počelo je sa jakim lupanjem srca( oko 130),probadanja u prsima i osjećajem uznemirenosti. Nakon toga sam napravila sve pretrage za srce i nalazi su uredni i bez većih smetnji.Hormoni štitnjače: FT4 13,82 (7,9-14.2) FT3 5,55 (3,8- 6,0) TSH 1,57 (0.38-5.33) Anti-TSH <0.33 (neg.),nemam nikakvu terapiju,samo redovito praćenje.Posjetila sam psihijatra na svoj zahtjev jer sam mislila da je sve možda na bazi psihe, ali nije.Preporučili su mi samo mg.,vitamine, kamilicu i lavandu za opuštanje. Ne osjećam se dobro,imam povremeno lupanje srca, preskakanje srca,bolove u nogama,probadanja u prsnom košu,bolove na lijevoj strani prsnog koša,probadanja ispod lijevog pazuha, trnjenje desne lopatice,osjećaj uznemirenosti,osjećaj kao da ne mogu duboko udahnuti, bolove u trbuhu,glavobolje,ciklusi su i dalje neredoviti i imam osjećaj da sam u PMS u svaki dan. Što mislite o mojoj situaciji? Do kada će to trajati i imate li preporuku? Molim vas odgovorite mi na pitanje jer sam izbezumljena, a nitko mi ne daje konkretan odgovor ili dijagnozu. Hvala vam unaprijed.

Poštovana, Vaš problem je u razini ženskih spolnih hormona i trebate prije svega raditi obradu u tom smjeru  i tražiti pomoć od endokrinologa ili ginekologa , a što se tiće srca ako već niste napravili učiniti treba ultrazvuk srca i holter EKG.a

Slična pitanja