Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi srca i krvožilnog sustava

Rijedak osjećaj kratkog daha koji nije povezan sa fizičkim naporom ne bi trebao značiti nikakav ozbiljniji organski poremećaj

Objavljeno: 02.10.2013.

Poštovanje. Imam 31 godinu, muškarac sam, 177cm visok, 76kg težak. Već neko izvjesno vrijeme otprilike možda pola godine događa mi se kao da imam kratak dah, zna doći iz čista mira i to osjetim u predjelu grla kao da zastane dah na trenutak. Malo teško za objasniti, ali nema nikakvih bolova, samo neugodan osjećaj. Imam osjećaj da i samo srce zastane kad se to dogodi, inače nemam problema sa disanjem samo me to malo brine pošto ne znam šta je u pitanju? Radio sam nalaze krvi i ekg prije godinu i pol i sve je bilo uredu. Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav!

Poštovani,

nije jasno u kojim se okolnostima javlja kratkoća daha ( npr pri fizičkom ili psihičkom naporu). Također niste naveli koliko Vam se taj problem učestalo javlja. Stoga bi bilo najbolje detaljnije porazgovarati sa svojim liječnikom, koji će onda odlučiti treba li Vas ili ne upućivati na daljnje pretrage ( npr. spirometriju). Načelno govoreći, kratkotrajan i rijedak osjećaj kratkog daha koji nije povezan sa fizičkim naporom ne bi trebao značiti nikakav ozbiljniji organski poremećaj.