Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Strah

Objavljeno: 20.12.2017.

Imam 16 godina visok sam 190cm i imam 65kg. Moj problem je šta se jako bojim mraka, uvijek se pitam šta bi moglo biti u mraku. A kad idem u krevet da spavam i dok čujem neki čudan zvuk. Jednostavno se cijeli tresem i oznojim se, onda samo jedva čekam da zaspim pa da na sve zaboravim. Taj strah mi već traje 2-3 godine i stvarno ne znam šta da radim. Nadam se da mi možete pomoći. Unaprijed Hvala.

Smješteno u Psihološki problemi

Dragi Danijel, s obzirom na to da strah traje već duže vrijeme ja bi svakako preporučila da odes direktno kod stručnjaka koji ce ti pomoći. U rješavanju raznih strahova nekada je bitno saznati njegov uzrok a to iz pisma nije moguće. Zato smatram da je važan odlazak kod psihologa/psihoterapeuta. Do tada, ono sto bi ti moglo olakšati jest da se svaki put prije spavanja sjetiš koliko je već godina spavanja iza tebe a da se ništa nije dogodilo. Bas ništa. Velika je vjerojatnost da tako bude i idući put, zar ne?

"Čudne" zvukove mozes pripisati i nečemu drugome, realnijem. Npr., možda se čuje tekućina u radijatoru. Možda susjed nešto radi. Možda... Najcesce su odgovori prilično jednostavni. I krajnje nezabrinjavajujuci. Ponavljam, ovi savjeti su samo mala staka no budući da ne znam uzrok i nemam vise informacija, svakako bi preporučila odlazak kod stručnjaka. Sretno!