Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Neurološki problemi

Vaš EEG nalaz pokazuje difuzne dizritmičke promjene

Objavljeno: 17.03.2014.

Poštovani, imam 30 godina. Moj je problem počeo ovako: visoki tlak 150/90, par dana išla na hitnu i kod svoje doktorice dobila inekciju za sniženje tlaka i srce udara jako, vrtoglavica velika, bol u glavi i vratu. Poslana kod neurologa, isto tako sve dobila za tlak, vrtoglavica dalje, isto prepisan mi je lijek betaserc da pijem za vrtoglavicu. Pijem te lijekove od 4.3., sve mi je isto - vrtoglavica, bol u glavi, sve isto jedino je tlak uredu trenutno . I napravila nalaze eeg glave i vratnih žila . Nalaz vratnih žila je uredu za moju dob, a eeg piše ovako: Niževoltražna o.c.a. je u srednjebrzoj frekvenciji RVB dobro izražen . Interponiraju se difuzno, poglavito desno centrotemporookcipitalno,sporo zašiljeni valovi šest do sedam hz amplitude do 50 mikrovolti .Paroksizama nema .Na HV iste promjene. Nalaz je difuzno dizritmički promjenjen ,s lat.desno CTO˙fokus. ¨Molim Vas, objasnite mi nalaz. Unaprijed hvala.

Smješteno u Neurološki problemi

Vaš EEG nalaz pokazuje difuzne dizritmičke promjene što znači da je električna aktivnost mozga blago neusklađena odnosno izvan normalnog ritma obostrano, dakle iznad cijele snimljene površine. Također se spominju zašiljeni valovi iznad desne hemisfere što predstavlja mogući fokus tj. žarište nekontroliranog okidanja u toj regiji mozga.

Bitno je napomenuti da će Vaš neurolog ovaj nalaz koristiti zajedno sa ostalim nalazima i u svjetlu Vaših kliničkih simptoma. Drugim riječima, ne treba se fokusirati samo na EEG nalaz nego ga treba interpretirati zajedno sa svim ostalim raspoloživim podacima.

 

Slična pitanja