Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mišićno koštanog sustava

Vrlo često šepanje zna prijeći u naviku

Objavljeno: 17.05.2018.

Imao sam prijelom dis.djela femura prije godinu i nešto dana. Osteosinteza. Kost zarasla kako treba bez ikakvih komplikacija. Sve je na mjestu i kako treba. Koljeno 135 cca. Moj problem je blago šepanje ne nešto ekstremno nego blago. U početku je bilo jako al sa vremenom manje i manje. Ali ima to neko blago šepanje a ja mu ne znam razlog. Imam 18 godina. Želim da to prestane. Jer iako je blago zamjetno je. Da li je to traumatski refleks. Da li da još vise ojačavam istečenu nogu i gluteus da lj ce se hod popraviti. Možete me savjetovati. Hvala

Poštovani, u slučaju da je razlog Vašeg šepanja smanjena snaga, volumen i/ili  napetost (tonus) mišića ozlijeđene noge, tada je moguće popraviti hod jačanjem mišića.

Međutim, vrlo često šepanje zna prijeći u naviku i biti primjetno duže vremena. Jedan od razloga šepanja mogu biti i smanjeni opsezi pokreta zglobova ozlijeđene noge.

Preporučam usporediti opseg pokreta kuka koljena i skočnog zgloba na zdravoj i bolesnoj nozi, kako bi se utvrdilo je li to razlog Vašeg šepanja.

Preporučam također javiti se ortopedu koji će naći uzrok Vašeg šepanja i predložiti Vam načine rješavanja problema.