„Biti drugačiji“ - započela provedba Anti-stigma programa „Prihvaćamo različitost“

Shutterstock 418906903boje

Senzibilizacijskom edukativnom radionicom „Biti drugačiji“ započela je provedba Anti-stigma programa „Prihvaćamo različitost“ Službe za javno zdravstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Edukativna radionica je dio prvog modula navedenog programa. Održana je za učenike 4.e razreda OŠ Luka, Sesvete, a provedena je u suradnji sa studentima radne terapije Zdravstvenog veleučilišta.

Ciljevi navedenog programa su smanjenje stigmatizacije i predrasuda o djeci s teškoćama u razvoju, kao i osoba s invaliditetom općenito te poticanje pružanja podrške od strane vršnjaka djeci s teškoćama u razvoju. 

Djeca s teškoćama u razvoju svakodnevno se suočavaju s dodatnim izazovima kao rezultatima svojih poteškoća i mnogih prepreka koje društvo stavlja pred njih. Potrebno im je pružiti priliku da kao i drugi ostvare svoje potencijale u vođenju života koji ih ispunjava i doprinosi socijalnoj, kulturnoj i ekonomskoj vitalnosti svojih zajednica. Život djece s teškoćama u razvoju će se promijeniti ako se promijene stavovi i tako osvijesti široj zajednici kako su teškoće u razvoju dio ljudskog stanja.

Upravo zbog toga, provedba ove senzibilizacijske edukativne radionice praktičnim primjerom daje nova znanja i potiče pružanje podrške od strane vršnjaka djeci s teškoćama u razvoju kako bi se što bezbolnije i lakše integrirala u svakodnevne aktivnosti u svojoj okolini.

U konačnici stvaramo obrazovanije i senzibilnije društvo u kojem će uspješno odrastati djeca s teškoćama u razvoju kao budući aktivni i ravnopravni članovi zajednice uz podršku.

Više informacija na pročitajte ovdje.

 Prati nas na Viber Public Chatu!