Novosti

Novo ruho i novi menu kultnog zagrebačkog restorana Balon

Restoran Balon na gastro sceni oduvijek je bio sinonim za vrhunski gastro užitak, idiličan ambijent i ugodnu atmosferu, stoga ni ne čudi da je s godinama stekao epitet oaze u kojem uživaju sva čula i kojem se generacije zadovoljnih gostiju uvijek vraćaju.

U novu sezonu restoran Balon ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te posebno pripremljenim jelovnikom za kasnopopodnevna i večernja druženja, koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih.

Svim Zagrepčanima i njihovim gostima restoran Balon pripremio je tri jelovnika ”TO SHARE” (za dvije osobe), koji se nude kao tri koncepta raspoređena u tri cjenovna razreda:

Menu 1 (280 kn):

  • Četiri vrste namaza: Aioli, Masline, Sušene rajčice, Humus
  • Tatarski biftek
  • Spare ribs svinjska rebrica sa sotiranim krumpirićem i toplim kremastim povrćem
  • Torta ”Balon” na umaku od vanilije

Menu 2 (320 kn):

  • Carpacio od hobotnice u limunu
  • Rižoto s grdobinom i pestom od rukole
  • Tuna steak na šalši i povrće sa žara
  • Semifreddo od buče

Menu 3 (480 kn):

  • Bruschetta od foccacie s rajčicom i svježim bosiljkom
  • Hladni Foie Gras na shifonadi i Cumberland umakom
  • Pohani crni rižoto na kremi od kajmaka
  • Tiger kozice iz marinade na klicama
  • Tagliatta biftek na rukoli s listićima parmezana
  • Mini burger u foccaci s azijskim umakom
  • Tart od kruške i marcipana
  • Čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija.

Ovakva ponuda idealna je za sve one koji svoja druženja s prijateljima i najmilijima žele upotpuniti nezaboravnim gastro užitcima.

Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni gosti pokazatelj su da restoran Balon uistinu je mjesto gdje vas očekuju istančani okusi u kojima će uživati svi istinski hedonisti. Osim izbora jela restoran Balon poznat je i po biranim vinima koji će se savršeno sljubiti s izabranim jelima.

Novi menu, između ostalog, sastoji se od sljedećih zanimljivih jela: 

1. Topla i hladna predjela:

  1. Bruschetta od pogače s rajčicom i svježim bosiljkom
  2. Filet lososa obložen s limun paprom na vrhnju s čilijem i umakom teriyaki
  3. Tatarski od tune mariniran soja umakom i sezamovim uljem s tostiranim kruhom i bučinim sjemenkama
  4. Pohane punjene masline s teletinom i puretinom na šalši
  5. Rižoto s grdobinom i pestom od rikole
  6. Tiger kozice marinirane u marinadi od đumbira, soja umaka, umaka teriyaki i slatkog čilija, poslužene na svježim klicama

Mini burger od junetine sušene suhim dozrijevanjem u pogači s azijskim umakom

2. Glavna jela:

  1. “Premium” biftek s pjenicom od guščjih jetara
  2. Svinjska rebrica sa sotiranim krumpirom i toplim kremastim povrćem
  3. Janjeći lungić s koricom od provansalskog bilja s pirjanom lećom i „Gratin” krumpirom

3. Deserti:

  1. Topla čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija sa sezamovim uljem
  2. Tart od kruške i marcipana

Ordinacija.hr
Foto: John Pavlish, Mario Kučera

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo