Prirodnim pripravcima protiv gihta

borovnice

Gith je bolna otečenost koja zahvaća zglobove. Uzrok bolesti jest nakupljanje kristala mokraćne kiseline i to upravo u zglobovima.

k

Ako niste pobornik tradicionalnih lijekova, dobra je vijest da prirodni pripravci mogu ublažiti simptome gihta te pomoći u obnovi pravilne probave, čime se sprječava ponavljanje ovog bolnog stanja.

Kamilica

Čaj kamilice je blagi pripravak koji godi kod problema sa želucem. Osim što smiruje smiruje kamilica pomaže i probavi, a time i lakšem probavljanju proteina. Na taj se način mokraćna kiselina rastapa i ne skladišti u zglobovima.

Jasen

Iako postoje tek rijetki klinički dokazi koji potvrđuju njegovu korisnost, jasen se diljem Europe koristio stoljećima za liječenje gihta.

Petrovac (turika)

Ova se biljka upotrebljava za iscjeljenje rana. Naime, pokazalo se da ima protuupalna svojstva. Nažalost – i u ovom slučaju istraživanja nisu dokazala značajnije rezultate, iako se biljka pokazala korisnom u kliničkoj upotrebi.

kAnanas

Ovo slasno voće sadrži bromelain, enzim koji pomaže u probavljanju proteina. Zbog toga, ananas ili ekstrakt bromelaina mogu pomoći u ublažavanju otekline uzrokovane gihtom.

Borovnica

Riječ je o članici bobičaste obitelji koja se koristi od 12-og stoljeća. Koristi se u marmeladama i želeima, kao i u alkoholnim pićima. Borovnica se od davnina koristila u narodnoj medicini za liječenje gihta.

Uz pomoć pravilne prehrane, i uz dodatak biljnih lijekova, simptomi gihta se mogu olakšati i ublažiti.


K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!