Hrana koja potiče dobro raspoloženje

zena,celer,shutterstock

Tko se od nas nije pokušao riješiti stresa posezanjem za slatkom hranom? Problem je što u hrani za "utjehu" nema spasa, a rezultati su često kratkotrajni. Mi vam zato donosimo popis namirnica koje stvarno potiču dobro raspoloženje i uz to su neopisivo ukusne i zdrave.

Na žalost, ne postoji hrana koja može spasiti loš dan, ali postoji nekoliko zdravih opcija koje će pomoći vratiti osmijeh na lice.

Jagode, naranče i mango

Vitamin C jača imunitet, ali sigurno niste znali da popravlja i raspoloženje? Ovaj snažan antioksidant se pokazao kao odlično oružje u borbi protiv depresije a to čini tako da pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala te pomaže oporavku organizma od stresa. Nije li to impresivno?

Lješnjaci i sjemenke bundeve

Potrudite se već ujutro misliti na dan pred vama i pojedite malo lješnjaka ili sjemenki bundeve. Ove namirnice su bogate omega-3 masnim kiselinama koje su se dokazale kao sredstvo "podizanja" raspoloženja i osjećaja zadovoljstva.

Celer

Nakon ručka ste ostali prilično zadovoljni, ali kako se bliži kraj radnog vremena tako osjećate glad. Ponesite sa sobom na posao celer, a grickanje će otpustiti stres i opustiti krvne žile. Istraživanja su pokazala da celer sadrži kemikalije koje snižavaju koncentraciju hormona stresa u krvi.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!