Jabučni ocat ne morate kupovati – napravite ga sami

Shutterstock 1018287619

Odličan je za čišćenje organizma jer rastapa naslage masti i sluzi u tijelu, a tako poboljšava rad jetre, bubrega i drugih organa.

Iako nije priznat kao lijek, u Kineskoj medicini je uobičajen i omiljen. Najviše se govori o tome koliko je dobar za sprječavanje artritisa, reguliranja probave, smanjuje rizik od karcinoma te poboljšava memoriju! Istina je da je jabučni ocat tekućina s hranjivim sastojcima pa zato pomaže u borbi protiv bolesti, produžuje život i čuva vitalnost.

Mali trikovi za održavanje kućanstva koji će vam olakšati život

Sastojci:

  • 3 manje jabuke – ostavite koru
  • 3 žlice šećera
  • 800 ml filtrirane vode (važno je da voda prekriva jabuke, pa po potrebi dodajte) 

Priprema: 

  1. Operite i narežite jabuke te ih položite u dobro opranu i posušenu posudu 
  2. Pomiješajte šećer s vodom te prelijte po jabukama
  3. Zatvorite posudu – dobro je koristiti papirnati poklopac ili  gazu)
  4. Ostavite 2-3 tjedna u smočnici 
  5. Procijedite tekućinu i bacite jabuke
  6. Vratite tekućinu u istu posudu i zatvorite
  7. Vratite posudu na mjesto gdje je stajala (toplo i tamno mjesto)i tako ostavite otprilike 4-6 tjedana
  8. Nakon 4 tjedna provjerite je li okusom odgovara onome što želite, kada ste u to sigurni, možete ga koristiti. 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!