Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pita od sira, luka i zobi

Sastojci – za četiri obroka

1 žlica suncokretova ulja i još jedna žličica
25 g maslaca
2 srednja luka, oguljena i sitno nasjeckana
1 češanj češnjaka, oguljen i smrvljen
150 g zobene kaše
125 g edamer sira, naribanog
2 jaja, lagano tučena
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol, mljeveni crni papar
275 g krumpira, oguljenih

Priprema

pitaZagrijte pećnicu na 180 °C. Ugrijte ulje i pola maslaca u tavi dok se ne otopi. Dodajte nasjeckan luk i češnjak i lagano pržite 10 minuta, dok ne omekša. Maknite s vatre i prebacite u veliku zdjelu.

Pospite zobenu kašu na papir za pečenje i pržite ju u vrućoj pećnici 12 minuta. Ohladite pa dodajte luk sa sirom, jajima i peršinom. Začinite po ukusu solju i paprom i dobro promiješajte.

Na okrugli pladanj promjera 20.5 cm stavite papir za pečenje i dobro nauljite. Tanko narežite krumpir i postavite kriške po dnu, neka jedna prekriva malo drugu.

Stavite na njih smjesu sira, ravnomjerno je raspoređujući žlicom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta.

Prevrnite pitu na papir za pečenje, tako da su krumpiri na vrhu. Polako maknite pladanj i papir.

Zagrijte gril na srednju temperaturu. Otopite ostatak maslaca i pažljivo kistom premažite po krumpiru. Pecite na ugrijanom grilu 5-6 minuta dok krumpiri ne poprime lagano smeđu boju. narežite na kriške i poslužite.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo