Snizite kolesterol čajem od cimeta

cimet2

Ako vas muči otpornost na inzulin zbog dijabetesa tipa 2 ili imate policistične jajnike, preporučujemo vam čaj od cimeta koji će na prirodni način poboljšati vaše zdravlje.

Cimet sadrži sastojke koji pomažu inzulinu dovesti glukozu do stanica kojima je potrebna. Tijelo na prirodan način postaje osjetljivo na inzulin i prihvaća ga, a pozitivna je stvar što vam neće trebati lijekovi.

čajPrema istraživanju objavljenom u časopisu Diabetes Care, šestero osoba koje su bolovale od dijabetesa tipa 2 dodale s između jednog i šest grama cimeta svojoj prehrani kroz 40 dana. Izuzev cimetovog praha, svoj režim prehrane nisu mijenjali. Na kraju istraživanja, snizila im se razina glukoze u krvi između 18 i 29 posto!

Također, snizili su razinu štetnog kolesterola (LDL) za sedam posto, dok su neki postigli uspjeh od čak 27 posto.

Kako napraviti čaj od cimeta?

Pripremite ovu aromatičnu poslasticu kod kuće i držite kolesterol i glukozu pod kontrolom. Uživajte u okusu cimetova čaja dva puta dnevno.

Čajnu žličicu mljevenog cimeta i četvrt žličice trikatua (spoj đumbira, crnog papra i dugog papra) prelijte vrelom vodom, te ostavite sa strane pet minuta. Procijedite čaj i zasladite medom.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!