Sokom od limuna istopite kilograme

limunada

Limun sadrži pet posto limunske kiseline, što je sasvim dovoljno kako bi se zadovoljile dnevne potrebe za vitaminom C.

Od svih vrsta voća, limun je najbolji izbor kada želimo utažiti žeđ i pobijediti visoke temperature. U isto vrijeme, ovaj je citrus pravi rudnik vitamina C koji sa sobom povlači nekoliko dokazanih dobrobiti za zdravlje, ali i za vaš struk. Naime, uz sok od limuna ćete lakše istopiti suvišne kilograme i spriječiti njihovo nagomilavanje na krivim mjestima, tvrde stručnjaci.

Za najbolje rezultate, sok od limuna pijte ujutro prije obroka, jer ćete tako potaknuti metabolizam, a kalorije se neće lijepiti za kritične zone.

Osim što dobro utječe na želudac, pomaže kod zatvora i olakšava probavu, i vaša koža će biti blistava, sjajna, svježa i bez mrlja ako u nju utrljate polovicu svježeg limuna. Upravo je zato čest sastojak mnogih kozmetičkih preparata sa tzv. anti-ageing učinkom koji pomlađuju kožu i brišu s nje godine.

Limun sadrži pet posto limunske kiseline, što je sasvim dovoljno kako bi se zadovoljile dnevne potrebe za vitaminom C. Također je bogati izvor minerala kao što su kalcij, fosfor i magnezij, te vitamina B kompleksa.

Ako se često konzumira, limun će čuvati zdravlje krvnih žila, srca i smanjiti rizik razvijanja srčanih bolesti, s obzirom na bioflavonoide koje sadrži.

Kako je prošlo proljeće, tako se polagano budimo iz zimskog sna i svjesni smo nekoliko kilograma viška koji su se nakupili, a koje pak treba istopiti. Ovdje će limun doći u pravi čas – stručnjaci preporučuju sok od limuna pomiješan s toplom vodom i zaslađen medom. Samo pazite da ne pretjerate sa zaslađivanjem. Ovim ćete receptom pročistiti crijeva, riješiti se mogućeg zatvora, međutim, topla voda s limunom također djeluje dobro i na glavobolju i mučninu.

Ako vam treba brzinsko buđenje ili poticaj za početak vježbanja, umiješajte sok od limuna u čašu vode, dodajte sol i šećer. Ovako nećete dehidrirati, a tijelo ćete opskrbiti potrebnom količinom soli.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!