Zdrav i ukusan namaz od oslića za najosjetljivija nepca!

riblji namaz, riba, namaz, shutterstock

Riba je jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoj prehrani, a s obzirom da sadrži malu količinu masnoće i samim time imaju manju energetsku vrijednost te je idealan obrok za dijabetičare. Danas donosimo recept za namaz od oslića čije je meso sočno i lako probavljivo.

Namaz od oslića

Sastojci potrebi za pripremu namaza:

  • 60 g kruha
  • 90 g očišćenog oslića
  • 150 g povrća (rajčica, paprika, krastavci i crveni luk)
  • 2 čajne žličice maslinova
  • ulja
  • sol
  • papar
  • list svježeg peršina
  • 2 lovorova lista
  • 2 češnja češnjaka ocat

Priprema:

  • Kuhajte oslić u vodi s malo soli, dva lovorova lista i jednom žlicom maslinova ulja.
  • Na žličici maslinova ulja popržite dva češnja češnjaka. Na tome popirjajte kuhani oslić i sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
  • Po želji dodajte sol, papar i nasjeckani peršin.
  • Za salatu očistite i operite povrće, narežite i začinite s nekoliko kapi maslonovog ulja i octom.

Namaz namažite na graham kruh i jedite uz osvježavajuću salatu.

Dobar tek!

Autor recepta: Vilma Kolarić, dipl. med. techn.

A. A.

     Prati nas na Viber Public Chatu!