Mesna dijeta

odrezak

Visokoproteinska ili mesna dijeta temelji se na visokom unos proteina, dok se konzumiranje ugljikohidrata svodi na minimum. Za ovu dijetu ne postoje posebni recepti. Jedi što je važno jest hraniti se isključivo mesnim namirnicama i izbjegavati sve ostalo. Da, čak i konzumiranje voća i povrća treba biti minimalno.

Nedostatak vitamina, koje donosi ova dijeta, nadoknađuje se vitaminskim tabletama. Tijekom dijete meso je dopušteno pripremati na sve načine (prženje, kuhanje, pečenje), sve dok se dodaju isključivo začini koji u sebi ne sadrže ugljikohidrate.

Mesna dijetaCilj mesne dijete je promjena sastava tjelesnog tkiva uz gubitak masti i povećanje mišićne mase. Mišić je specifično teži (3 puta!), odnosno gušći od masnog tkiva, pa gubitak na vagi ne bi trebao biti mjerilo uspjeha, već gubitak u centimetrima. Mesna dijeta je najbolji izbor za one koji žele brzo smršaviti.

Što se smije jesti?

Dozvoljene namirnice u mesnoj dijeti su sve vrste mesa i riba. Meso možete kuhati, peći, pripremati na roštilju ili jesti sušeno. Dozvoljeni su svi začini osim kečapa i senfa, odnosno onih koji sadrže ugljikohidrate. Treba napomenuti da se namirnice ne smiju pohati.

Zabranjene namirnice su sve one koje sadrže škrob, mliječne proizvode, slastice i grickalice.

Za vrijeme mesne dijete smije se piti mineralna i obična voda, crna kava te čaj zaslađen umjetnim sladilom.

I za kraj imajte na umu da niti jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Stoga, prije nego se posvetite "novom" režimu prehrane, potražite savjet svog liječnika.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!