Ove namirnice izbjegavajte ako ste na dijeti

dijeta, mrsavljenje, shutterstock

Povrće i voće se često savjetuje kao obavezno za vrijeme dijeta, ali se često zaboravlja da se ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako niti u konzumaciji ovih namirnica.

Tropsko voće: Voće poput manga i ananas  iznimno je ukusno, ali ono sadrži puno šećera što znači da sadrži i puno kalorija. Umjesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć pri dijeti.

Suho voće: Jeste li znali da jedna šalica sušenih grožđica sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šalica suhih šljiva sadrži njih 447. Ako im baš ne možete odoljeti, onda pripazite na količinu.

Zašto je tako teško izgubiti kilograme kada napunite 40 godina?

Avokado: Ispostavilo se da ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija (jedna šalica narezanog avokada sadrži 384 kalorija), te masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste ga trebali izbjegavati, ali ne pretjerujte s količinama.

Sokovi od voća i povrća: Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu sadržavati puno više soli i šećera nego što mislite. Prije kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Zbog stresa se debljate i to nema nikakve veze sa pretjeranim unosom hrane

Foto: Shutterstock

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!