Aglio e olio - ukusan umak za špagete od ulja i češnjaka

aglio e olio Shutterstock 562580668

Nakon carbonare, ovo je omiljen umak za tjesteninu u Italiji!

Špageti Aglio e olio se pripremaju od maslinova ulja, papričice i preprženog češnjaka.

Mnogi vole ovaj recept jer je jednostavan, a za njegovu pripremu koriste se zdrave i svježe namirnice.

Kako se priprema?

Važno je u vodu u kojoj se kuha tjestenina uvijek posoliti jer će ona poprimiti novi okus. Umjesto peršina možete staviti druge začine, a preporuka je svježi bosiljak.

Sastojci za 2 osobe

  • 0,5 kg špageta
  • 3 češnja češnjaka – tanko nasjeckan
  • 0,1 l maslinovog ulja
  • pepperoncini [peperončini]
  • sol, papar
  • svježi listovi peršina

Preparation

  • U slanoj vodi kuhajte špagete
  • Zagrijete maslinovo ulje na tavi
  • Dodajte nasjeckan češnjak na ulje, zdrobljene papričice. Kada vanjski rubovi češnjaka poprime smečkastu boju, dodajte malo vode od tjestenine i malo soli.
  • Nastavite kuhati dok se sve fino ne spoji
  • Ocijeđenu tjesteninu stavite u tavu
  • Sve ukrasite peršinom i pospite parmezanom

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!