Hrana i recepti

Hrana i recepti

Anine američke palačinke

Redovito se desi da gledam neki film koji uključuje brdo hrane baš onda kad sam gladna. Primjerice, kasno navečer, Ocean’s 11, Brad Pitt stalno nešto žvače. Naravno, dižem se i ja, čačkam po frižideru, uzimam fini džem od jagoda i mislim si… e, što bi sad dala za jednu američku palačinku 🙂 Onako finu, mekanu, pahuljastu.

Da se razumijemo, toliko su jednostavne za napraviti da sam slobodno mogla zasukati rukave i prionuti na posao, ali krevet mi se činio kao ljepša opcija… Barem u tom trenutku!

Sastojci:

  • 200 grama brašna
  • 2 jaja (odvojeni žumanjci od bjelanjaka)
  • 250 ml mlijeka
  • 50 grama šećera
  • Jedna i pol žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Priprema:

1. Žumanjke izlupati pjenjačom, dodati mlijeko i sve dobro izmiješati. U jednu zdjelu pomiješati suhe sastojke i polako ih dodavati smjesi od jaja i mlijeka, stalno miješajući da se ne stvore grudice. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg i postepeno, lagano umiješati u smjesu.

2. Lagano nauljite tavu (ja imam običaj tavu premazivati kistom, tako mogu točno odrediti količinu ulja) i kad se tava zagrije, smanjite vatru.

3. Na sredinu tave dodajte malo nadjeva, raširite ga malo da palačinka ne bude predebela i pecite na laganoj vatri. Kad se pojave mjehurići, okrenite palačinku na drugu stranu i pecite još par minuta, taman dok ne dobije lijepu, svijetlo – zlatnu boju.

4. Poslužite s čim god želite: džemom, marmeladom, javorovim sirupom, čokoladnim preljevom, kokosom, bademima… Ja sam koristila čokoladni preljev sa sjeckanim bademima, dulche de leche i preljev od jagode.

 

Ana Surać
Steamy, creamy…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo