Hrana i recepti

Hrana i recepti

Bruskete i salata od slanih Mardešić inćuna

Obožavate slane inćune? Predstavljamo vam dva brza, ali iznimno ukusna recepta koji će zadovoljiti i najprofinjenije sladokusce.

kBruskete s inćunima

Potrebni sastojci:

  • francuski kruh
  • maslinovo ulje
  • rajčica izrezana na komadiće
  • bosiljak
  • 1-2 češnja češnjaka izrezanih na sitne komadiće
  • slani inćuni Mardešić

Priprema:
Narezati kruh i po njemu proliti žličicu maslinovog ulja u koje smo prethodno stavili komadiće češnja češnjaka. Peći 10-ak minuta na 180°C.
Izvaditi iz pećnice i posuti sa sjeckanim rajčicama, bosiljkom i slanim inćunima.

Salata od slanih inćuna

Potrebni sastojci:

kPriprema:
Slane inćune lijepo posložiti na tanjur. Izmiješati maslinovo ulje i aceto balzamico te malo limunovog soka, pa sve preliti peko inćuna.
Kaparima i kriškama limuna ukrasiti tanjur. Poslužiti uz kruh kojeg ste prethodno zapekli u pećnici.

Mardešić slani inćuni

Tvrtka Mardešić se može pohvaliti dugogodišnjom tradicijom soljenja ribe. Ona je
oživljena prije nekoliko godina, prvenstveno zbog rastuće potražnje za soljenim
inćunima. Mardešić slani inćuni
se proizvode od svježe ulovljenih inćuna, od kojih se odvajaju
nejestivi dijelovi. Zatim se sole, zriju, filtriraju, ispiru i cijede.
Slijedi slaganje u staklenke te nalijevanje uljem.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo